Kampanya Kapatıldı

ENGELLİ METROBÜS: Engelli vatandaşlarımız için bir engeli birlikte kaldıralım

Bu kampanya 12.945 destekçiye ulaştı

Merdiven, merdiven, merdiven…   Evet, “metrobüs” deyince akla gelen belki de ilk şey bu. Uzun, bitmek bilmeyen basamaklar hepimiz için yorucu. Bazıları içinse imkansız! Tekerlekli sandalyelerle basamaklar tırmanılamaz çünkü.   Ya da zihinsel engelli bir vatandaşa onca merdiveni çıkartmak ne kadar mümkün? Ya beyaz sopalarıyla nereye bastıklarını anlayamayanlar? Tüm metrobüs duraklarını inceledik ve hiçbirinde sarı bant göremedik.   Engelleri varken bedenlerinde ya da zihinlerinde, tahmin ediyoruz ki hayat zor. Ve diyoruz ki: “Hadi, bu zorlukları birlikte en aza indirelim!”   Asansörsüz ve sarı bantsız metrobüs durağı kalmasın!   Kanunların desteği arkamızda, ah bir de ertelenmeleri olmasa. Az değil, tam 8 yıllık bir ertelenmeden bahsediyoruz. 7 yıllık süre zarfında asansörleri inşa edemeyip 1 yıl uzatma isteyen belediyelerin, uzatmaya rağmen görevlerini yerine getirmemiş olmalarından bahsediyoruz. Bu durumda tepkimizi gösterme vakti gelmiş geçiyor, değil mi?   Engelli vatandaşlarımızı daha fazla bekletmelerine izin vermeyelim! Engelsiz metrobüsler için elimizden geleni yapalım!

Bugün Büşra imzanı bekliyor!

Büşra Yalın bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «ENGELLİ METROBÜS: Engelli vatandaşlarımız için bir engeli birlikte kaldıralım». Büşra ve imza atan diğer 12.944 kişiye katıl.