Doğrulanmış başarı

Vodafone Arena’da engelli rampası istiyoruz

Bu kampanya 1.585 destekçi ile değişim yarattı!

Sayın Beşiktaş Yönetimi,

Türkiye'deki yaklaşık 8,5 milyon engellinin yaşadığı zorluklar nedeniyle sosyal hayatta gidebildiği alanların, katılabildiği etkinliklerin sayısının az olduğu hepimizin gördüğü bir gerçektir. Engellilerin en büyük keyif aldığı ve en güzel zaman geçirdiği etkinlikler şüphesiz tuttuğu futbol takımının maçlarını stadyumlarda izlemektir. Öyle ki; gerek ülkemizde, gerek dünya üzerinde stadyumlarda engelli tribünlerinin en iyi görüş açısına ve ulaşıma sahip olması için yasal düzenlemeler yapılmıştır.

Beşiktaşımızın yeni stadı Vodafone Arena inşaatı sırasında "Engelliler için engelleri kaldırıyoruz." mottosu sıkça dile getirilmiştir. Fakat engelliler için maalesef bunun tamamen uygulamaya geçemediğini görüyoruz. Stadımızın ne şartlarda ve nasıl bir süratle yapıldığının farkındayız. Bu nedenle eksikliklerin, öngörülemeyen hataların olmasını da normal karşılamaktayız. Ancak bu eksikliklerin yeni sezon öncesindeki bu zaman diliminde çözülmesini rica etmekteyiz.

Eksiklikleri öncelik sırasına göre şu şekilde sıralayabiliriz:

1-Görüş Açısı
Engelli tribünü, önündeki sırada koltuklara taraftarların oturacağı düşünülerek görüş açısı hesaplanmış. Fakat maç sırasında tüm taraftarlar ayağa kalktığı için engelli tribününün önündeki alan tamamen kapanmaktadır. Tekerlekli sandalye kullanan engellilerin bu sırada maç izlemesi imkansız hale gelmektedir. Ön sıradaki taraftarlardan sağa ya da sola kayması rica edilse bile tüm sahanın görülmesi yine de mümkün olmamaktadır. Tribün yapısı göz önüne alındığında bu sorunun belirli bir yüksekliğe sahip rampayla çözülebileceğini düşünmekteyiz. Bunun bir örneği Atatürk Olimpiyat Stadı Batı Tribünü'nde bulunmaktadır.

2-Engelli Tribünün Ayrılması
Engelli tribününün bulunduğu alanın direkt olarak dolaşım alanının önünde bulunması ve herhangi bir sembol, işaretin de olmaması nedeniyle taraftarlar tarafından ayırt edilememektedir. Bu nedenle bu alana normal taraftarlar da gelmekte ve hem refakatçi koltuklarını kullanmakta hem de engellilerin rahat maç izlemesine farkında olmadan engel olmaktadır.

3-Çevre Düzenlemesi
Stadın çevre düzenlemesinin henüz bitmemiş olmaması da göz önünde bulundurularak çevre düzenlemesi tamamlanırken engellilerin rahat geçişi için tümsek ve kaldırımların engellilerin geçişine daha uygun düzenlenmesini rica ediyoruz.

Bu eksiklerin yanısıra tribün geçişlerinde kullanılan asansör ve stat personelinin ilgisi için teşekkür ederiz. Ayrıca engellilere bilet yüklenmesi için gişe vb. gitmeye ihtiyaç olmadan direkt karta yükleme yapıldığı için teşekkür ederiz. Bu anlamda Türkiye'de ilk ve tek bilet yükleme uygulamasını sağladığınız için minnettarız. Stadın inşaatının başladığı ilk günden beri taraftarların görüş - önerilerini dikkate alarak uygulayan bir yönetime ve dünyanın en güzel statlarından birine sahip olduğumuz için de çok gururluyuz.

Hep birlikte daha güzel günlere...

#OmuzOmuzaEngelleriKaldıralım

Bugün Yigit imzanı bekliyor!

Yigit Aydın bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Engelleri kaldırdık! Vodafone Arena engelliler için tamamen erişilebilir duruma geldi.». Yigit ve imza atan diğer 1.584 kişiye katıl.