0 kişi imzaladı. Hedefimiz 25.000.

Eminönü’nde her hafta kurulan Evcil Hayvan Pazar’ında köpek, kedi, tavşan, civciv, kuş gibi her türlü evcil hayvan çok küçük kafeslerde ve çok kötü şartlarda satışa sunuluyor. Bu canlar çok ucuza her türlü insana veriliyor ya da aynı şartlarda kafeslerinde tutularak eğer halen satılacak durumdalar ise tekrar satışa sunuluyor.

5199 sayılı Hayvan Koruma Kanunu kapsamında sahipsiz hayvanlara işkence eden ve veteriner denetimi bile olmadan pazar kurup satışını yapan şahısların cezalandırılmasını, söz konusu pazarın kapatılmasını, bunun başka yerlerde yapılmasına göz yumulmamasını ve satışı yapılan masum canlara el konularak bakım evlerine sevk edilmesini ve sağlıklı bir şekilde takiplerini talep ediyoruz.

Bu göz yaşartan ve duyarlı vatandaşların senelerdir gösterdiği tüm tepkilere karşın halen devam etmekte olan insanlık dışı pazar kapatılmalıdır.

Bugün Banu imzanı bekliyor!

Banu Öztürk bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Eminönü Hayvan Pazarı KAPATILSIN! Her hafta masumlara işkence bitsin, ceza getirilsin! @ibbBeyazmasa». Banu ve imza atan diğer 20.384 kişiye katıl.