Kampanya Kapatıldı

Emeğimizi, hakkımızı, farkımızı İSTİYORUZ!

Bu kampanya 1.639 destekçi ulaştı

TCDD ve bağlı ortaklarında Demiryol-İş Sendikasına bağlı 01.01.2013 tarihinden sonra iş başı yapan işçiler için farklı ücret skalası uygulanmaktadır.

Aynı çatı altında aynı işi yaptığımız, vicdani ve statü olarak aramızda hiçbir fark bulunmayan iş arkadaşlarımızla sadece belirlenmiş bir günün öncesi ve sonrası iş başı yapmış olmanın, bizleri ayrıştırması iş ortamımızdaki huzuru bozmaktadır.Takdir edilmelidir ki bu şartlarda aynı işi yaptığı halde mesai arkadaşından afaki derecede aşağı ücret almak 2013 sonrası iş başı yapmış olan işçi personeli ziyadesiyle üzmekte ve iş azminde hatta şevkinde küçümsenmeyecek şekilde düşüşe sebep olmaktadır.
Mart ayında görüşmeye başlanacak olan 27. Dönem Toplu İş Sözleşmesinde adaletsizliğe ve haksızlığa yol açan bu farklı skala uygulamasını yetkililerin göz önünde bulundurup çözüme kavuşturacağını ümit ve temenni ediyoruz.

Bugün Tülomsaş, Tüvasaş, Tüdemsaş imzanı bekliyor!

Tülomsaş, Tüvasaş, Tüdemsaş bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Emeğimizi, hakkımızı, farkımızı İSTİYORUZ!». Tülomsaş, Tüvasaş, Tüdemsaş ve imza atan diğer 1.638 kişiye katıl.