#EfterladIngen: Vi må undgå en Corona-katastrofe nu - også ved de ydre grænser.

0 have signed. Let’s get to 500,000!

At 500,000 signatures, this petition becomes one of the top signed on Change.org!

Tysk | Engelsk | Italiensk | Spansk | Hollandsk | Portugisisk | Fransk | Slovensk | Dansk | Svensk | Græsk

Donations: https://leavenoonebehind2020.org/donate/

#LeaveNoOneBehind indledte denne petition til EU Kommissionen og EU’s regeringer.

I lyset af den store udfordring vi står overfor er der behov for mange forskellige eksempler på solidaritet. Smålighed og egoisme er ikke vejen frem.

Corona virus vil særligt ramme dem, som i forvejen har det svært. Og det inkluderer flygtninge ved vores ydre grænser, de hjemløse, de gamle og de syge. Corona virus får os let til at glemme dem som søger beskyttelse fra volden og den humanitære katastrofe. Derfor er det vigtigt at stå samme, nu mere end nogensinde.

Virus skelner ikke mellem hudfarve, religion eller køn. Corona virus rammer os alle.

Vi ønsker derfor at vi skal møde denne udfordring i fællesskab. Sådan vil vi kunne overkomme denne krise og undgå at miste vores moralske kompas.

For at dette skal lykkes i Europa, skal overfyldte flygtningelejre evakueres hurtigt. Fastlandet i Grækenland har behov for støtte til dette, og det gør befolkningen på de græske øer også.  Alt for længe har vi svigtet disse mennesker.

I øjeblikket lever der alene i Moria lejeren på Lesbos over 20.000 mennesker, selvom lejeren kun er beregnet til 3000. Karantæne, håndvask og social distancering er vigtigt i kampen mod Corona, men det er umuligt hvis man opholder sig i Moria lejeren. 

Mennesker der opholder sig der, er truet med infektion, mangel på humanitær omsorg og er overladt til deres egen skæbne. Bryder epidemien igennem i sådan en lejr, er det så godt som umuligt at bryde smittekæden.

Dem som ikke handler nu, vil være medskyldige i den katastrofe som truer dem i nød.

Derfor beder vi nu EU kommissionen og EU’s regeringer om:

- Evakuering af de overfyldte lejre og adgang til ophold et sted, hvor de er beskyttet mod virus. Vi bør have plads til medmenneskelighed.

- Nødvendig karantæne og beskyttende tiltag mod Corona, skal tilbydes alle steder for at forebygge en eksponentiel spredning af virus. Også i lejrene.

- Adgang til medicinsk assistance til hjemløse, asylansøgere og alle andre så godt som muligt.

-   Humanitær og finansiel støtte til de mest berørte områder, især Grækenland, gennem en fælleseuropæisk indsats.

- Adgang til asylproceduren og håndhævelse af gældende lov og orden - især i disse krisetider.

For at opnå dette vil vi arbejde sammen i de kommende uger, for at rejse opmærksomhed, skabe pres og samle penge ind til hjælpeorganisationer på alle tænkelige måder. Denne opfordring er begyndelsen på en rejse. Civilsamfundet vil vise at vi kommer styrket ud af krisen, hvis vi ikke efterlader nogen.