Eceabat'a Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Talep Ediyoruz.

49

Hadi 50 imzaya ulaşalım!
1.000’den fazla imzası olan kampanyalar, başarıya 5 kat daha yakın!

Kampanya metni

Eceabat ilçemizde bir ebeveyn olarak karşılaştığımız en büyük sorunlardan biri, devlet hastanesi acil servisi ve Şerife Melis Zileli Aile Sağlığı merkezinde Çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı bulunmamasıdır. Çocuklarımızın sağlığı hepimizin öncelikli meselesi olmalı. Ancak, çocuklarımız hastalandığında veya rutin kontrollerini yaptırmak gerektiğinde, onları Çanakkale merkezde bulunan hastanelere  götürmek zorunda kalıyoruz. Bu, zaman zaman acil durumlarda hızlı bir müdahale imkanı bulamamak anlamına geliyor ve çocuklarımızın sağlığı için risk teşkil ediyor.

Eceabat'ta yaşayan birçok aile gibi,  merkeze sürekli yolculuk yapmanın getirdiği maddi ve manevi yük hepimizi zorluyor. Aynı zamanda, çocuk sağlığı konusunda uzman hekimlerin bulunduğu bir sağlık kuruluşu çocuklarımızın büyüme ve gelişmelerinin profesyonel olarak izlenmesi için büyük önem taşımaktadır.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Türkiye'de çocuk nüfusu toplam nüfusun yaklaşık %27'sini oluşturmakta. Bu oran Eceabat için de geçerli ve ciddi bir taleple karşılaşıldığında Sağlık Bakanlığı'nın bu ihtiyaca kayıtsız kalmaması gerektiğine inanıyoruz.

Yetkililerden beklentimiz, Eceabat Devlet Hastanesi'nde çocuk sağlığı ve hastalıkları konusunda uzman hekim bulunması için gerekli çalışmaları başlatmalarıdır. Hem çocuklarımızın sağlığı hem de ebeveynlerin yükünü hafifletmek adına bu adımın atılması elzemdir.

Eceabat'ın tüm anne babalarını, bu önemli talebimize destek vermeye ve çocuklarımızın geleceği için bu dilekçeyi imzalamaya davet ediyorum. Sesimizi birlikte duyurabiliriz!

avatar of the starter
Okan NazKampanyayı Başlatan Kişi

İmzacılar Ne Diyor?

Kampanya Güncellemeleri