Eğlence sektörü ve çalışanları bu krizden çıkamayacaklar

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

Korona tehdidindeki Eğlence Sektörü çalışanları ve sanatçılar yardımınızı bekliyor!

Bir süre önce barlar, kulüpler ve etkinlik mekanlarının süresiz olarak kapanmasından dolayı durum açık ve mesele ciddi. Gelirlerinin çoğunu çok kısa sürede kaybeden işletmelerin, kurumların, çalışanlarının, özellikle de serbest meslek sahiplerinin geçim kaynaklarına bakıldığında, durum hızla kötüleşiyor.

Özellikle kültür işçileri, yani sanatçılar, organizatörler, yaratıcı profesyoneller, sesçiler, ışıkçılar, biletçiler, barmenler, güvenlik görevlileri, kantinciler ve daha pek çoğu için bu süreç kuşkusuz son derece sert geçecek. Geçim kaynakları tehdit altında olan, işsiz kalan, turları ve projeleri iptal edilmek zorunda kalan, durumla başa çıkmak için başka yollar ve araçlar arayan insanlar söz konusu.

Karantinada ve eve kapanırken, diğer tüm insanlarda olduğu gibi, kültür işçilerinin/sanatçılarının da faturaları ve borçları sınırsız olarak birikmeye devam ediyor. Kira, elektrik, yaşam masrafları ve çok daha fazlası ödenmeyi bekliyor.

Toplum bir süre kültürel yaşam olmadan yapabilir, ancak eğer çok uzun sürerse, nihayetinde onu canlandıracak kimse kalmayabilir.

Kısacası Korona salgını kültürel sahneyi sert vuruyor. Bu yüzden düşündük; en büyük problem nerede? Etkilenenler durumla nasıl başa çıkıyor? Kültür işçileri bu zamanlarda ne gibi bir yardım bekliyor? Ne yapabiliriz?

Sanatçıları ve kültür işçilerini unutmamak için desteğinize ihtiyacımız var.

Çünkü kültür, hayatımızdan bir kalemde silip atacağımız bir lüks değil, hayatta kalmamızı sağlayan manevi bir zemindir.

Şu anda, bu “manevi zemini” her gün “hayatta kalmak” için yetiştiren ve hazırlayanların hayatta kalabilmeleri akut tehlikede! Bizlerin mümkün olduğunca çabuk ve bürokratik olmayan bir şekilde yardımı olmazsa, sayısız sanatçı ve serbest çalışanın geçim kaynakları tükenmenin eşiğine gelecek.

İmzanızla Türkiye’nin kültürel ulusunun sesinin duyulmasını ve hayatta kalmasını sağlayın! Binlerce sanatçı ve diğer serbest çalışanlar (ve konser müdavimleri, sergi ziyaretçileri, müzik severler vb.) size sonsuz teşekkür edecek.

Desteğiniz için şimdiden binlerce teşekkürler