Petition Closed
Petitioning Dr. Nurettin AKMAN Dr. Nurettin AKMAN and 7 others

Genel Avlak ve Devlet Avlakları adı altında, Türkiye de Ülke gerçeklerine uymayan, paralı avcılık sistemini istemiyoruz. Avcılığı Avcılar Yönetmeli diyoruz.

Kültürümüzün bir parçası olan avcılık çok kısa bir sürede tamamen paralı hale dönüştürülmek istenmektedir.
Bunun ilk ayağı olarak artık bugüne kadar avlandığımız tüm meralar devlet avlağı ve genel avlaklar halini alacak.
Yani artık dkmp den izin ve kota almadan ava da çıkamaz duruma getiriliyor avcılarımız.
Dkmp yetkilileri geçen sene Samsun ilinde bir toplantı yaptı bu toplantıya katılan avcılar öncelikle sisteme karşı olduklarını beyan ettiler ancak dkmp yetkilileri avcı dernekleri öyle bir sunum yaptı ki, bazı Avcılar sistemi olumlu düşünmeye başladı. Avlakları avcı yönetecek. Avı yedi gün yaptık. Dernekler artık kendi avlaklarını işletecek. ..gibi. Ancak kimse sormadı ....Peki nasıl. .. Biz hani bu işin paralı olmasını istemiyoruz da . İşletme parasız nasıl olacak ava giren parasını da ödemek zorunda. Bu gün köylü ile avlak yönetimi için masaya oturmaya çalışan dkmp köylerde halk avcı dan para kazanırsa avlakları da korur mantığı içerisinde dir. Avcı dostlarımız lütfen uyanık olun. Bu ülkede Avcılar avı yönetsin diye konuşan kesim şayet samimi ise avbis sistemini kaldırır ve toplumsal mütabakat ile yeni bir sistem kurma işini de tamamen avcıya ve avcı kuruluşlarına bırakır. Herşeyi devlet yapacak diye bir durum söz konusu değildir. Avcı arkadaşlar bu güne kadar avlaklar ve avcılık adına hiç bir şeye sahip çıkmayan sadece bu işin rant bölümünde sadece popüler olmak adına her platform da yer alarak avcı camiasını yıllarca yasaklar ile terbiye olacağınına inanan ve bu ülkede avcılıkta korumacılık adına nutuk atanların yurtdışında basarım paramı avlanırım dediği günlerdeyiz. Bizler yasaların ön gördüğü şekilde davamızı hukuki boyutlarda sürdüreceğiz.

This petition was delivered to:
    Dr. Nurettin AKMAN
    Prof. Dr. Lütfi AKCA
  • Ahmet ÖZYANIK
    Doğa Koruma ve Milli Genel Müdürlüğü
  • Cemal AKCAN
  • Mustafa KANTARLI
  • Sebati Nur AKBAŞ
  • Cemal NOGAY
    Orman ve Su İşleri Bakanlığı
  • Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü
    Veysel EROĞLU

KAYHAF KARADENİZ AV YABAN HAYATI AVCILIK FEDERASYONU started this petition with a single signature, and now has 2,145 supporters. Start a petition today to change something you care about.

Not sure you want to sign? Your signature matters!