Petition Closed

Podprimo varuhe meja Republike Slovenije!

This petition had 1,895 supporters

Državljani in državljanke smo lahko v zadnjih nekaj dneh z grozo spremljali, kako različni mediji manipulirajo s poročanjem o begunski krizi; posebej je pri poročanju manipuliral Radio Študent. Radio Študent je, glede na podatke s strani Supervizor, v zadnjih nekaj letih pridobil s strani države več kot milijon evrov, čeprav Radio Študent služi interesom le ozke politične elite, vsekakor pa ne državljankam in državljanom Republike Slovenije in še najmanj študentkam ter študentom.V zadnjih nekaj dneh je Radio Študent celo odšel naprej. S svojo pobudo za sklic referenduma o zadnjih spremembah obrambne zakonodaje, bo tako onemogočil pomoč Slovenske vojske pri reševanju begunske krize in tako tveganju izpostavil državljanje in državljane Republike Slovenije in tudi begunce same. Poslance v Državnem zboru zato pozivamo, da zavržejo pobudo za razpis referenduma, saj je zaradi varnostnega tveganja neskladna z ustavo. Hkrati pa pozivamo, da Vlada Republike Slovenije preneha financirati Radio Študent, saj ta očitno ne deluje v skladu z interesi Slovenije.

Today: T is counting on you

T N needs your help with “Državni Zbor Republike Slovenije, Radio Študent: Podprimo varuhe državljanov Slovenije!”. Join T and 1,894 supporters today.