Confirmed victory
Petitioning Doğadan

"Kadınlar ne ister" adlı reklamınızın bir an önce kaldırılmasını ve kadınlardan özür dilenmesini talep ediyoruz.

Supporters

Kadınların öldürüldüğü, tacize ve tecavüze uğradığı, kadın haklarının hiçe sayıldığı ülkemizde medya yoluyla da pompalanan cinsiyetçiliğin bu konuda ne kadar önemli bir işlevi olduğunu biliyoruz. "Kadınlar ne ister gibi" yapılan her türlü reklam cinsiyetçiliği daha da derinleştirmekte ve kadınların asla istemedikleri şeyleri istiyormuş gibi görünmesinin de önünü açmaktadır.

Doğadan markası da sunduğu bu reklamla cinsiyetçiliği körüklemekte ve daha eşitlikçi bir anlayış için engel teşkil etmektedir. Bu cinsiyetçi videonun kaldırılmasıyla ve kadınlardan özür dilenmesiyle, bu konu reklamcılık sektöründe de cinsiyetçilik konusunda bir farkındalık yaratacaktır.

Söyleyelim mi kadınlar ne ister?

Eşitçe yaşamak ister. Öldürülmemek ister, şiddet görmemek ister. Tecavüze ve tacize maruz kalmamak ister. Haklarının ihlal edilmemesini ister. Ayrımcılığa uğramamak ister. Eşit işe eşit ücret ister. Erkekler "kadınlar şunu ister" diye konuşmasın ister. Böyle cinsiyetçi reklamlar yapılmasın ister.

This petition was delivered to:
  • Doğadan

Melis Ulug started this petition with a single signature, and won with 21,564 supporters. Start a petition to change something you care about.