Doğrulanmış başarı
Kampanyanın muhatabı: Doğadan

"Kadınlar ne ister" adlı reklamınızın bir an önce kaldırılmasını ve kadınlardan özür dilenmesini talep ediyoruz.

Kadınların öldürüldüğü, tacize ve tecavüze uğradığı, kadın haklarının hiçe sayıldığı ülkemizde medya yoluyla da pompalanan cinsiyetçiliğin bu konuda ne kadar önemli bir işlevi olduğunu biliyoruz. "Kadınlar ne ister gibi" yapılan her türlü reklam cinsiyetçiliği daha da derinleştirmekte ve kadınların asla istemedikleri şeyleri istiyormuş gibi görünmesinin de önünü açmaktadır.

Doğadan markası da sunduğu bu reklamla cinsiyetçiliği körüklemekte ve daha eşitlikçi bir anlayış için engel teşkil etmektedir. Bu cinsiyetçi videonun kaldırılmasıyla ve kadınlardan özür dilenmesiyle, bu konu reklamcılık sektöründe de cinsiyetçilik konusunda bir farkındalık yaratacaktır.

Söyleyelim mi kadınlar ne ister?

Eşitçe yaşamak ister. Öldürülmemek ister, şiddet görmemek ister. Tecavüze ve tacize maruz kalmamak ister. Haklarının ihlal edilmemesini ister. Ayrımcılığa uğramamak ister. Eşit işe eşit ücret ister. Erkekler "kadınlar şunu ister" diye konuşmasın ister. Böyle cinsiyetçi reklamlar yapılmasın ister.

Bju kampanya şunlara teslim edildi:
  • Doğadan

Melis Ulug bu kampanyayı tek bir imzayla başlattı ve 21.563 destekçisi ile başarıldı. Önem verdiğin bir şeyin değişmesi için bir kampanya başlat.

Bugün Melis imzanı bekliyor!

Melis Ulug bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «.@Dogadan_Cay "Kadınlar ne ister" adlı cinsiyetçi reklamınız için özür dileyin». Melis ve imza atan diğer 21.562 kişiye katıl.