Petition Closed
Petitioning Rize Valiliği and 4 others

Doğu Karadeniz'de İnsan Ticareti ve Yabancı Uyruklu Kadınlara Yönelik Şiddet Son Bulsun

Supporters

3 Mart 2013 tarihinde çeşitli yayın organlarında gündeme gelen, Rize’nin Pazar ilçesinde canlı canlı toprağa gömmek yoluyla fuhuşa zorlanan Gürcistan uyruklu kadınların yaşadığı korkunç olay bizleri dehşete düşürmüştür. Biliyoruz ki bu olay ne ilktir, ne de gerekli önlemler alınmazsa son olacaktır.

Doğu Karadeniz’de özellikle Gürcistan sınırının açılmasıyla birlikte insan ticareti ve fuhuş olaylarının inanılmaz boyutlara ulaştığı gözlemlenmektedir. Sınır ötesinden gelen hemen tüm kadınlar farklı şekillerde şiddete maruz kalmaktadır ve seks işçiliği yapmak zorunda kalanların durumu da suistimal edilmektedir. Bazı yetkililerin ihmalin de ötesinde bizzat bu suistimale işbirlikçi olarak dahil oldukları bölge halkı tarafından bilinmektedir. Bu vahim durum sadece komşu ülkelerden gelen kadınları değil, yaşanan sosyal problemlerle aynı zamanda bölge halkını da derinden etkilemektedir.

Bu imza kampanyasıyla birlikte sorunun çözümüne yönelik somut adımların atılması için meseleyi gündemde tutmayı amaçlıyoruz. Ne yazık ki bu tür olay ve oluşumlar sadece Doğu Karadeniz bölgesine özgü değildir. Ama buradan başlayarak bu sorunun derhal çözümlenmesini, suçluların cezalandırılmasını ve yeni suçların işlenmesinin önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınmasını istiyoruz.

Derdimiz asla “memleketimizin imajı” ile ilgili değildir. Bilakis, meselenin bu “kol kırılsın yen içinde kalsın” zihniyetiyle görmezden gelinmesini ve üstünün örtülmesini şiddetle kınıyoruz. Sizleri de kampanyamıza desteğe çağırıyoruz.

Letter to
Rize Valiliği
Trabzon Valiliği
Artvin Valiliği
and 2 others
Gürcistan Trabzon Başkonsolusluğu
Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosluğu

Bu sorunun derhal çözümlenmesini, suçluların cezalandırılmasını ve yeni suçların işlenmesinin önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınmasını istiyoruz.