Kampanya Kapatıldı

Diyarbakır Sur’dan gelen bu çığlığı herkese duyuruyoruz.

Bu kampanya 9.405 destekçiye ulaştı

Herkese duyurumuzdur:

Aşağıda “Çağrımızdır” diye başlayan birkaç satırı okuyunuz.

Biz okuduk, kahrolduk.

İki sebeple kahrolduk: 1) 21. Yüzyıl Türkiyesi’ne bunlar yaşatılabildiği için; 2) Bunları durdurmak için elimizden hiçbir şey gelmediği için.

Elimizden gelen tek şeyi yapıyoruz. Diyarbakır Sur’dan gelen bu çığlığı herkese duyuruyoruz.

Çağrımızdır;

Ülkemize ateş düştü… Düştüğü her ocağı yakıyor. Artık  tek bir can bile kaybetmek istemiyoruz. Diyarbakır Sur’da 84 gündür sokağa çıkma yasağı sürüyor. Sur’un üç ayrı mahallesinde on beşi, on yaşın altında bebek çocuk ve yaralılar da dahil olmak üzere iki yüze yakın yurttaşımızın mahsur kaldığını biliyoruz. Bu mahallelerde, evlerde ve sokaklarda çok sayıda cenaze de bulunuyor.

Yeni ölüler olmadan bu işin insani koşullar altında çözüme ulaştırılması ve mahsur kalanların güvenli bir şekilde tahliye olabilmesi için sokağa çıkma yasağına yirmi dört saat süreyle ara verilmesini talep ediyoruz. Umudumuz odur ki bu gün Sur’da ve Diyarbakır’da atılacak adım, yarın tüm ülkede kalıcı ve adil barışın sağlanmasına katkıda bulunacaktır.

Çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği için bütün tarafları bu çözümü değerlendirmeye ve bu insani adım süresince ellerini silahtan çekmeye, sağduyuya, soğukkanlılığa davet ediyoruz.

Ayşegül Devecioğlu, Bahri Bayram Belen, Dilek Gökçin,İbrahim Akın, Ferhat Tunç, Lale Mansur, Naci Sönmez,Nurcan Baysal, Türkan Uzun, Zeynep Tanbay,

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Diyarbakır

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi

Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası

Diyarbakır Barosu

Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİAD)

Diyarbakır Tabip Odası

KESK Diyarbakır Şubeler Platformu

Basın açıklaması: 24.02.2016, Şeyh Sait Meydanı, saat 14:30

destekler:

Tatyos Bebek, Perihan Mağden,  taner akçam rakel dink, ibrahim akın,   yasemin çongar, nadire mater, Ömer faruk gergerlioğlu

Bugün sait imzanı bekliyor!

sait cetinoglu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Diyarbakır Sur’dan gelen bu çığlığı herkese duyuruyoruz.». sait ve imza atan diğer 9.404 kişiye katıl.