Kampanya Kapatıldı

Dershaneler kapatılmasın. Adalet, hak, hukuk, demokrasi için bir imza da sen ver.

Bu kampanya 21.251 destekçiye ulaştı

ÖZ-DE-BİR’DEN İMZA KAMPANYASINA ÇAĞRI

DERSHANELER KAPATILMASIN!..

“Dershanelerin dönüştürülmesi"nden çok 1 Eylül 2015’te kapatılmalarını hükme bağlayan 6528 Sayılı Kanun Anayasa Mahkemesinin gündeminde… Yüksek Mahkeme, bu kanunun hukuk dışı olduğunu düşündüğümüz hükümlerine yapılan itirazı değerlendirecek ve inanıyoruz ki Türkiye’de hukukun işlediğine tanık olacağız.

Böylece;

- Eğitim sisteminin temel sorunlarını çözmeden dershanelerin hedef seçilmesinin doğru olmadığı anlaşılacaktır.

- Bir üst öğrenim kurumuna hazırlanan öğrenciler, bu süreçte pahalı özel ders alma arayışına girmeden kurumsallaşmış dershane hizmetlerinden yararlanabilecekler; veliler okullarda verilen kursların dışındaki arayışlarına cevap bulabilecekler.

- Sayıları 100 bini bulan çalışanın gelecek kaygısı ortadan kalkacaktır.

- Dershaneciler 1 milyarı aşan yatırımlarını korurken devlet de 3 milyon işsiz ordusu karşısında hem yeni istihdam yaratma yükünden hem de vergi kayıplarından ve ödemek zorunda kalacağı tazminatlardan kurtulmuş olacaktır.

- Dış hukuk yollarına başvurmaya gerek kalmadan hukukun üstünlüğü galip gelmiş, Ülkemiz demokrasinin ve insan haklarının kazananı olacak; örgün eğitimde “okulların dershaneleşmesi”nin, her yerde açılan sayıları hızla artan denetimsiz kaçak kursların önüne geçilecektir.

Türkiye kamuoyunu “adalet hepimiz için” diyerek hakkın, hukukun, demokrasinin yanında olmaya çağırıyoruz.

Bunun için “Bir imza da sen ver!” diyoruz.

ÖZ-DE-BİR

ÖZEL DERSHANELER VE ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI BİRLİĞİ DERNEĞİ

Bugün ÖZ-DE-BİR imzanı bekliyor!

ÖZ-DE-BİR Özel Dershaneler ve Özel Öğretim Kurumları Birliği Derneği bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Dershaneler kapatılmasın. Adalet, hak, demokrasi için bir imza da sen ver». ÖZ-DE-BİR ve imza atan diğer 21.250 kişiye katıl.