Állj ki a Debreceni Egyetem autonómiájáért!

0 have signed. Let’s get to 1,500!

A SzabaDEgyetem oldal és a Debreceniek a felsőoktatási autonómiáért csoport közössége elhatárolódik a modellváltástól és kiáll az egyetemek szabadságáért.
A Színház- és Filmművészeti Egyetemhez, a Pécsi Tudományegyetemhez és a Szegedi Tudományegyetemhez hasonlóan a Debreceni Egyetem számos hallgatója és tanára sem ért egyet a felsőoktatási privatizációs folyamatokkal, illetve az azokhoz kapcsolódó döntéshozatali- és tájékoztatási módszerekkel.
Az Egyetem részéről minimális a tájékoztatás egy ilyen, egyetemünk életét alapjaiban befolyásoló döntésről, beleértve ebbe a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatát is, mely nem csak, hogy a tájékoztatást egyetlen, mindössze két pontból álló levéllel intézte el, de nyomokban sem vonta be a döntéshozatalba a képviselni hivatott hallgatókat.
Kérjük azokat a hallgatókat és oktatókat, akik hozzánk hasonlóan nemkívánatosnak, vagy éppen elhamarkodottnak és átgondolatlannak tartják a modellváltást, hogy nyilvánosan is álljanak ki véleményük mellett, követve ezzel egyetemünk mára már lassan feledésbe veszett hagyományait!

Írd alá a petíciót, és fejezd ki a tiltakozásod! Ha csatlakozni szeretnél a mozgalmunkhoz, keress minket ebben a csoportban és ezen az oldalon!

Debrecen, 2021.01.21.