Confirmed victory
Petitioning Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak and 5 others

#DedegölEnerji: Tebliğ edilen Kürce HES projesinin "yürütmeyi durdurma kararı" derhal uygulansın!

Antalya Valisi Sayın Dr. Ahmet Altıparmak'a yönelik olarak başlattığımız kampanya başarıya ulaştı. Sayın Vali kampanyamıza duyarlılık göstererek kısa sürede talebimizi yerine getirdi. Kendisine ve kampanyamızı destekleyen duyarlı kişilere teşekkür ederiz.

Ama şimdi hedefimiz, Dedegöl Enerji’nin derhal bu “yürütmeyi durdurma kararına” uyması ve halen kapalı tuttukları baraj kapaklarını derhal açmaları.

Antalya Valiliği'nin, Antalya 2. İdare Mahkemesi'nin 2012/702 esas no'lu davasında mahkeme tarafından; ''Alakır vadisindeki Dedegöl Enerji'ye ait Kürce HES projesinin uygulanması halinde telafisi güç ya da imkansız zararlara yol açacağından dolayı'' verilen 5 Aralık 2012 tarihli "yürütmeyi durdurma''  kararının uygulanması hakkındaki tebligatı Kumluca Jandarma Komutanlığına ulaştı.

8 Şubat 2013 Cuma günü bu karar, 'derhal uygulanması' adına, sorumlu taraf olan Dedegöl Enerji'nin yetkililerine tebliğ edilmiştir. Kendilerine tebliğ edilen bu mahkeme kararı Dedegöl Enerji tarafından DERHAL uygulanmaya koyularak baraj kapakları tamamen açılmalı ve Alakır nehri kendi yatağında, can kattığı ve hasretini çeken tüm canlılara özgürce akmalıdır.

Bundan önceki süreçte kampanyamızı desteklediğiniz gibi, şimdi de Dedegöl Enerji’nin bu talebimizi acilen duymasını ve kanuni zorunluluğu olan “yürütmeyi durdurma kararını” derhal uygulamaya koymasını sağlamalıyız.

Alakır Nehri ve Kumluca size minnettar.

Letter to
Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak
Metamar-Dedegöl Enerji Yatırım A Ş Proje Müdürü İnşaat Yüksek Mühendisi Gökhan Göktaş
Kumluca Kaymakamı Salih Işık
and 3 others
İl Jandarma Komutan Vekili J. Yb. Haldun Ziya Yücel
Metamar-Dedegöl Enerji Yatırım AŞ Kürce HES Yönetimi
8 Şubat 2013 Cuma günü, Kumluca Jandarma Komutanlığınca tarafınıza tebliğ edilen, Antalya 2. İdare Mahkemesi'nin 2012/702 esas no'lu davasında mahkeme tarafından; ''Alakır vadisindeki Dedegöl Enerji'ye ait Kürce HES projesinin uygulanması halinde telafisi güç ya da imkansız zararlara yol açacağından dolayı'' verilen 5 Aralık 2012 tarihli "yürütmeyi durdurma'' kararını DERHAL uygulayın.

Bu kararı uygulamadığınız her dakika hem kanuni olarak suç işliyor hem de doğaya ve insanlığa karşı büyük bir ihanette bulunuyorsunuz. Bu sizin şirket itibarınız ve gelecekteki projelerinizin meşruiyeti açısından belirleyici bir etken olacak. Eğer kamuoyu önünde doğa katili olarak bir itibar oluşturursanız, bundan sonraki süreçte yapacağınız tüm projelerde kendinizi tekrar ispat etmek zorunda kalacaksınız.

Talebimiz hukuka aykırı olarak yürüttüğünüz faaliyetlerden vazgeçmenizdir.
Yeterince geç kalınmış bu durdurma kararına hemen uyarak uzmanların da dava sürecindeki incelemelerinde belirtiği gibi vadinin geri dönülmez zararlara uğramasına daha fazla sebep olmamanız.

Daha fazla suç işlemeden baraj kapaklarını açmanızı talep ediyorum.