Confirmed victory

#DedegölEnerji: Tebliğ edilen Kürce HES projesinin "yürütmeyi durdurma kararı" derhal uygulansın!

Antalya Valisi Sayın Dr. Ahmet Altıparmak'a yönelik olarak başlattığımız kampanya başarıya ulaştı. Sayın Vali kampanyamıza duyarlılık göstererek kısa sürede talebimizi yerine getirdi. Kendisine ve kampanyamızı destekleyen duyarlı kişilere teşekkür ederiz.

Ama şimdi hedefimiz, Dedegöl Enerji’nin derhal bu “yürütmeyi durdurma kararına” uyması ve halen kapalı tuttukları baraj kapaklarını derhal açmaları.

Antalya Valiliği'nin, Antalya 2. İdare Mahkemesi'nin 2012/702 esas no'lu davasında mahkeme tarafından; ''Alakır vadisindeki Dedegöl Enerji'ye ait Kürce HES projesinin uygulanması halinde telafisi güç ya da imkansız zararlara yol açacağından dolayı'' verilen 5 Aralık 2012 tarihli "yürütmeyi durdurma''  kararının uygulanması hakkındaki tebligatı Kumluca Jandarma Komutanlığına ulaştı.

8 Şubat 2013 Cuma günü bu karar, 'derhal uygulanması' adına, sorumlu taraf olan Dedegöl Enerji'nin yetkililerine tebliğ edilmiştir. Kendilerine tebliğ edilen bu mahkeme kararı Dedegöl Enerji tarafından DERHAL uygulanmaya koyularak baraj kapakları tamamen açılmalı ve Alakır nehri kendi yatağında, can kattığı ve hasretini çeken tüm canlılara özgürce akmalıdır.

Bundan önceki süreçte kampanyamızı desteklediğiniz gibi, şimdi de Dedegöl Enerji’nin bu talebimizi acilen duymasını ve kanuni zorunluluğu olan “yürütmeyi durdurma kararını” derhal uygulamaya koymasını sağlamalıyız.

Alakır Nehri ve Kumluca size minnettar.

This petition was delivered to:
  • Antalya Valisi
    Dr. Ahmet Altıparmak
  • Metamar-Dedegöl Enerji Yatırım A Ş Proje Müdürü İnşaat Yüksek Mühendisi
    Gökhan Göktaş
  • Kumluca Kaymakamı
    Salih Işık
  • Metamar-Dedegöl Enerji Yatırım A Ş Proje Müdürü İnşaat Yüksek Mühendisi
    Gökhan Göktaş
  • İl Jandarma Komutan Vekili
    J. Yb. Haldun Ziya Yücel
  • Metamar-Dedegöl Enerji Yatırım AŞ
    Kürce HES Yönetimi

ALAKIR NEHRİ KARDEŞLİĞİ started this petition with a single signature, and won with 6,855 supporters. Start a petition to change something you care about.