Doğrulanmış başarı

Datça asbesti hak etmiyor! Datça'da asbest/kanserojen içmek, yemek ve solumak istemiyoruz. Asbestli su şebekesi borularımızın değiştirilmesini istiyoruz.

Bu kampanya 32.938 destekçi ile değişim yarattı!

Burada yaşasan da yaşamasan da, bu imza kampanyasını senin için başlattık. Çünkü mesele ortak meselemiz, köy hepimizin köyü.

Datça’da 30.000 metrelik (30 km.) asbestli yani kanserojen su şebekesi borusu olduğunu, belediyemizden dilekçelerimize verilen yanıt aracılığıyla, net olarak öğrendik. 2011'de İller Bankası'ndan istenen desteğe cevap alınamadığını da, aynı yolla öğrendik.

Çözüm bulunamaması ne demektir biliyor musun? Asbestli borular patladığında, kırıldığında, kanserojen madde suya karışıyor. Bizim çocuklarımız, bu musluk suyunu içiyor. Çamaşırımızı bu suyla yıkıyoruz ve tişörtteki asbesti soluyoruz. Sebzeyi meyveyi bu suyla yıkıyoruz, suluyoruz. Asbest yemiş oluyoruz. En çok da tamir etmeye çalışan görevliler için vahim bir durum söz konusu.

Devlet eliyle kullanımı tamamıyla yasaklanan asbestin, yani hastalık saçan bu kanserojen maddenin, bizim hayatımızdan da çıkmasını istiyoruz. Daha önce yapılması gerekenin şimdi yapılması için imza topluyoruz.

Bizler; senin de desteğinle, bu en doğal yaşam hakkımıza, belediyemizin, valiliğimizin, T.C. Çevre ve Sağlık Bakanlığı'nın ve İlller Bankası'nın duyarlılık göstereceğine ve asbestli boruların değişmesi için gereken adımların bir an önce atılacağına içtenlikle inanıyoruz.

Şimdiden teşekkürler...

Bugün Ozlem imzanı bekliyor!

Ozlem Tansal bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Datça asbesti hak etmiyor #temizsubizimhakkımız @csbgovtr». Ozlem ve imza atan diğer 32.937 kişiye katıl.