Salvem Radio Liberty

Salvem Radio Liberty

0 personas han firmado. ¡Ayuda a conseguir 2500!
Con 2500 firmas, es más probable que esta petición sea publicada en los medios de comunicación locales
PABLO PLUVINET ha iniciado esta petición dirigida a Damià Calvet (Conseller Generalitat de Catalunya, Territori i Sostinibilitat)

Salvem Radio Liberty és una petició ciutadana promoguda des de la Plataforma Salvem la Platja de Pals la qual s'oposa al Pla d'Ordenació Urbana Municipal, POUM que preveu edificar 142.064m2 per a construir 1.517 habitatges de segona residència traslladant els espais verds, a nous sectors allunyats del mar.

Ràdio Liberty va ser una emissora de ràdio promoguda pel govern dels Estats Units durant la Guerra Freda que elaborava els programes als EUA i els emetia des de la platja de Pals als països comunistes. L'objectiu, a llarg termini, era fer caure el règim comunista. Després de la caiguda del mur de Berlín, l'estació de Radio va cessar en la seva activitat en 2001 i les antenes de ràdio van ser eliminades al 2006. 

L'Estació se situa en una parcel·la de terreny de 33 hectàrees situada en primera línia de mar la qual va ser comprada a un particular pel govern de Franco, la titularitat en l'actualitat dels terrenys és del Ministeri Espanyol de Medi Ambient la qual ha cedit la gestió a la Generalitat de Catalunya. Actualment la instal·lació presenta un estat decadent amb un futur incert i amb l'amenaça que una inversió privada, la Fundació Mar pugui especular amb la instal·lació, privatitzant el seu ús per al seu benefici amb l'impacte de 250.000 visites anuals en un lloc únic i molt fràgil en la Costa Brava.

Des de Salvem Radio Liberty – Salvem la Platja de Pals s'insta a la Generalitat de Catalunya que PLANIFIQUI i PROTEGEIXI des del Conservatori del Litoral, organisme del Govern responsable de planificar, comprar i protegir terrenys costaners d'alt valor natural i paisatgístic amenaçats per la construcció d'habitatges o altres tipus d'edificis com els terrenys de l'antiga estació de Radio Liberty a Pals, on en cap cas s'hauria de fer un equipament destinat a un flux massiu de visitants, ni tan sols en el cas d'un equipament ambiental vinculat en la Reserva de la Biosfera. L'objectiu és la Recuperació d'un hàbitat de Interés Prioritari i Comunitari

És per això et sol·licitem la teva signatura com a suport a la proposta ciutadana de la Plataforma Salvem la Platja de Pals i presentació de les signatures aconseguides al Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Sr. Damià Calvet 

Moltes Gràcies!

0 personas han firmado. ¡Ayuda a conseguir 2500!
Con 2500 firmas, es más probable que esta petición sea publicada en los medios de comunicación locales