Petition Closed
Petitioning Dış Ticaret Müsteşarı Mustafa Sever and 1 other

Dış Ticaret Müsteşarlığı: Çin ile Yapılan Her Türlü Kürk ve Kürklü Ürünlerin İthalatı Yasaklansın

Kurk karsiti kampanyamiza Facebook'ta Turkiye'de Kurk Ticaretini Boykot Ediyoruz' adli grubuma kayilarak da destek verebilirsiniz.

Letter to
Dış Ticaret Müsteşarı Mustafa Sever
Dış Ticarette Standardizasyon Genel Müdürü Umut Can Gök
Çin ile Yapılan Her Türlü Kürk ve Kürklü Ürünlerin İthalatı Yasaklansın
Turkish Minister of Foreign Affairs: Stop Importing Fur Products with China.
Yaşadığımız ve "medeni" olduğumuzu iddia ettiğimiz bu yüzyılda bir çok kürk hayvanı, yaşam hakları tamamen göz ardı edilerek avlanılılarak ve tuzak kurularak katledilmekte. Bugün kürk hayvanlarının çok daha büyük bir kısmı da, endüstriyel üretim çiftliklerinde eşya gibi seri üretilip seri olarak katledilmekte. Çin ve Doğu Asya'da ise her yıl 2 milyonun üzerinde kedi ve köpek sokaklardan toplatılarak canlı canlı derileri yüzülerek farklı etiket isimleri ile tüm dünyaya pazarlanmakta. Bu zavallı hayvanlar derileri yüzülmeden evvel çok ciddi işkenceler görmekte. Anüs veya vajinadan elektrik verilmesi, hayvanların canlı canlı kollarının, bacaklarının veya belkemiklerinin kırılıp etkisiz hale getirilmeleri de öldürmeden derilerinin yüzülmesinde kullanılan diğer insanlık dışı tekniklerden sadece bazıları.
Bu zavallı hayvanların canlı canlı derilerinin yüzülmesinin sebebi de vücutlarından daha kolay çıkarılabilmeleri. Sokaklardan toplanan ve de üretilen kürklü hayvanlar, kürklerinin dayanıklı olması için inanılmaz soğuk mekanlarda aç ve susuz günlerce bekletilip daha sonra canlı canlı kendi türleriningözleri öünde derileri yüzülmekte. En acı olanı da, canlı canlı derileri yüzülen bu hayvanlar bu işlem sonrasında 10 ila 15 dakika tüm o acıyı hissederken can çekişerek olan bitenin farkına varmaları. Bu işlemlere inanmayanlar var ise internet üzerinden biraz araştırma yaparlarsa gerçekleri göreceklerdir. Bu işkencelerin dışında, yaşadıkları stresten dolayı kafeslerde kendi bacaklarını kemiren ve anormal davranışlar gösteren binlerce hayvanın da resimlerini ve videolarını görmeniz mümkün. Tüm bu insanlık dışı eylemlerin amacı bir grup paralı insanın "moda"yı yakından takip etmeleri. Daha da kötüsü binlerce milyonlarca insanın da bu kürklere kimi ülkelerde çok ucuza sahip olabilmeleri.
AB parlamentosu ve Amerika kedi, köpek ve fok kürkünün ithalatını yasakladı. Bunun yanısıra İngiltere, Avusturya, Hırvatistan ve İsviçre kürk çiftliklerini tamamen yasakladı. Buna rağmen dünyada milyonlarca insan 5-10TL'ye satılan kürklü atkı, eldiven ve hediyelik eşyaları satın almakta. Hayvan hakları savunucuları, aktivist ünlülerin imza kampanyaları ve AB üyelerinin mücadelesi ile AB ülkelerinde ve Amerika'da yasaklandı. Ancak yasadışı kürk ticareti etiketlerdeki sahtekarlıklar ile devam etmekte.

Bu dünyada yaşayan tüm canlıların Tüm Canlıların Yaşam Hakkına Saygı Yasası çerçevesinde eşit yaşam hakkına sahip olduğunu savunmakta, bu konuda devletimizin de aynı hassasiyeti göstermesini talep etmekteyiz. Bu bağlamda,Türkiye’nin Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’ın, kürk ithalatı ile ilgili yasayı derinlemesine gözden geçirmesini, hayvanlara “moda” için yapılan bu zulümün engellenmesi için Çin Halk Cumhuriyeti'nden kürk ve kürklü aksesuarlar ithal etmesi yönünde gereken yasal önlemleri almasını talep etmekteyiz. Türkiye’nin yurtdışından satın aldığı kürk ve kürklü ürünlerin, özellikle Çin malı kürklü ürünlerin de denetlenip ithalatının sonlandırılmasını talep etmekteyiz.