Doğrulanmış başarı

Dünya Rakı Günü Durdurulamaz!

Bu kampanya 7.810 destekçi ile değişim yarattı!

Ülkemizde satışı yasak olmayan, devletin tekeli ile üretilip satılan ve vergisini tıkır tıkır ödeyerek aldığımız rakı... Sabahları işe giderken kahvaltı niyetine yüzyıllardır Çukurovalı'nın midesine indirdiği ciğer... Bir araya gelinse de gelinmese de, yöre insanın hemen hemen her haftasonu gerçekleştirdiği bu aktiviteler yılda bir defa bütün bir vücut olarak, harmoni ile hiçbir kavga, gürültü olmadan, Türkiye'nin her köşesinden katılımlarla Dünya Rakı Festivali başlığı altında gerçekleşmektedir.

Ister Rakı Festivali diyin ister Dünya Çukurovalılar Günü diyin, fark etmez. Biz kültürümüzü ismine kafayı çok da takmadan devam ettireceğiz. Sanayisini bitirdikleri, tarımına sekte vurdukları bu topraklarda yaşayan insanlara bir sekte de dünya rakı Gününü yasaklayarak vurmak niyetindeler.

Türkiye'nin hatta dünyanın bir çok yerinden Turistlerin katılımı ile gerçekleşen Dünya Rakı Festivali sadece eğlence ve kültürel olarak değil aynı zamanda ekonomik olarak da engellenemez. Hepimiz ordaydık, ne çevremize ne birbirimize zarar verdik. Bizler içmesini bildiği kadar medeniyeti de bilen insanlarız. İçene değil içmeyene bakın. Ayran da bizim şalgam da, rakı da bizim, kebap da.

Adanamıza ait bu festivalin durdurulmasını istemiyoruz.

Bugün Adana'da Ne Var? imzanı bekliyor!

Adana'da Ne Var? bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Dünya Rakı Günü Durdurulamaz @HuseyinSOZLU @TCAdanaValiligi». Adana'da Ne Var? ve imza atan diğer 7.809 kişiye katıl.