Hemşire-Ebe yardımcıları ve Sağlık Bakım Teknisyenlerinin Atanması

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

18 ocak 2014 tarihli torba yasasıyla birlikte liselerden artık ebe, acil tıp teknisyeni ve hemşire olunamayacaktır. Olmak için en az önlisans mezunu olmak gerekecek. Torba yasasıyla birlikte sağlık meslek liselerine yeni ünvanlı meslek programları getirilmiştir. Bunlar;
Sağlık Bakım Teknisyenliği,
Hemşire Yardımcılığı,
Ebe Yardımcılığıdır.
Bu sene ilk mezunlarını veren belirttiğimiz ünvanların önünde bir sorun teşkil etmektedir. İş bulma ve atanma hususunda sorunlarla karşılaşmaktayız. Bir meslek lisesi olması ve yeni açılan bölümler olmasından dolayı düşüncemiz bu zamana dek kolay iş bulma ümidiydi ancak bizlere bir açıklama dahi yapılmadı. Bizler bu liselere ailemizin ekonomik yükünü erkenden hafifletmek ve 2014 yılında mesleğimizde bölümümüz ne olacak, sorumlulukları nedir bilmeden girdik. İnsanlara yardım etme aşkı ile hep kendimizi teselli ettik, ancak mezunlar verilmeye başlandı ve iş bulma husunda sıkıntılar çekmekteyiz, desteklerinizi bekliyoruz. Gerek mevzuat gerek idari kararlar nedeniyle üzerimizde oluşan mağduriyetlerin sosyal,psikolojik ve ekonomik baskısindan bir nebze kurtulmak için açıklama talep ediyoruz.

Ayrıca Sn. Cumhurbaşkanımızın 24 şubat 2018 tarihinde ki Kahramanmaraş'da ki Ak parti 6. olağan kongresinde kendisine seslenen bir gruba, "Sağlık meslek liselerini bitirenler, hemşire yardımcısı olarak göreve başlayacak. Ondan sonra terfi edeceksiniz, terfi ettikçe de hemşire ve daha sonra da hemşirelikte terfiye başlayacaksınız." demiştir. Ancak bu konuyla ilgili o tarihten sonra bir gelişme olmamış ve açıklama yapılmamıştır. Bu konu ile ilgili aklımızdaki soruların çözümüne bir açıklama yapmanızı talep ediyoruz.

Şimdiden imza kampanyasına katılan ve Bizlere yardımcı olan bütün kurum ve kuruluşlara şükranlarımı sunuyorum.

Bugün Mehmet enes imzanı bekliyor!

Mehmet enes Aybak bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «cumhurbaskanligi@tccb.gov.tr: Hemşire-Ebe yardımcıları ve Sağlık Bakım Teknisyenlerinin Atanması Hakkında». Mehmet enes ve imza atan diğer 2.679 kişiye katıl.