Mesleki Tanımım Değişsin Kamuda İstihdamın Önü Açılsın.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 4.000.

Bilindiği üzere son yıllarda Optisyenlik Mesleği büyük bir çöküş halinde, deyim yerindeyse yok olmaya doğru hızlı adımlar ile ilerliyor.
Üniversite sayıları 45'i buldu artık bir yılda mezun verilen Optisyen sayısı 2200'ü aştı. Optisyenlerin çalışma alanı Mesul Müdürlük ünvanı yetersiz kalıyor. Hatta bu yıl ilkler yaşanarak Optisyenler işsiz kaldı. Tespitlerimize göre 21 Optisyen işsiz kalarak başka Meslek grubuna yönelmiş bir vaziyette. Aslında daha açık belirtmek istersek işsiz Optisyen sayısı 21 den çok daha fazla neden mi? ikinci Üniversite okuyan Optisyenler, oldukça fazla ve çalışmıyor. Birçoğu bu sayıyı da göz önüne alırsak 100 Optisyen Meslektaşımız Optisyenlik Mesleğinden kaçmanın derdine düşmüş ve aynı zamanda işsiz.

Şaşırtıcı olan ise son üç yılda bu noktaya gelmemizdir, daha da şaşırtıcı olan ise ya önümüz de ki üç yıl?

Gidişat böyle iken çare nedir? Aslında çare var ama eskiye dönmek imkânsız! Her sustuğumuz gün geriye dönülmesi daha da zor artık. Dertlere deva olmak var, Optisyenlere farklı kapılar açtırmak var. Kamuda İstihdamdan bahsediyorum. Geçtiğimiz günler de Sağlık Bakanlığı Haziran ayında alacağı Personel cetvelini açıkladı ama biz Optisyenlere yine kadro verilmedi. Bir kişi dahi alım yok. 9045 Sağlık Personeli alınıyor ama bizleri yok sayıyorlar hala YOK.

Neden mi dersiniz: Mesleki tanımımız ve görevlerimiz de Kamuda İstihdam ile ilgili bir açıklama olmadığı sürece de Kamuda İstihdam nasıl düşünülebilir ve bu değişmeden nasıl çalışma yapılabilir.

Arkadaşlar, Stk’lar Kadro İçin çalışmalar yapıyorlar, bunu söylediler’ de…

Konuyu bizlerden bilen yok, açıklayan da olmadığı için mesleki tanım ve görevler aynı duruyor. Mesleki tanım ve görevler değişmeden Kamuda İstihdam olması hayalcilik olsa gerek.

Dr. Ali Sait Septioğlu OptisyeninSesi Habere verdiği demeçte bu konuya değindi.

Kısacası Mesleki tanım ve görevler değişmelidir dedi.
TİTCK Başkan Yardımcısı bunu söylüyor ama Stk’lar Meslek Tanımı değişmeden Kadro çalışması yapıyoruz diyor.

Bu yanlışı düzeltmek için, Kamuda İstihdamın önünü açmak için Sektörümüzü temsil eden Türkiye genelindeki Gözlükçüler/ Optisyenler derneklerinin bir araya gelerek Mesleğimizin tanımını ve görevlerini değiştirmek için el birliği ile aynı çatı altında bütün derneklerin katılımlarıyla çalışmalar yürütülmesini istiyoruz. Optisyenlerin, Meslek tanımını ve görevini değiştirmek için birlik olmaya davet ediyoruz.

Dernekler Meslek için varsa bu derece önemli konuları (meslek tanımı ve görevi) sadece bir Derneğin inisiyatifine bırakılmasını istemiyoruz.

33 Derneğimizin sahip çıkmasını, değiştirmek ve günümüz şartlarına uyumlu güncellemek için çalışmalar yapmasını buradan KAMPANYAYI İMZALAYAN DESTEK VEREN MESLEKTAŞLARIMIZ İLE HEP BİRLİKTE İSTİYOR VE 33 DERNEĞE ÇAĞRIDA BULUNUYORUZ.

Meslek Tanım ve Görevlerimize Kamuda İstihdam Edilecek Olan Alanların Eklenmesini İstiyoruz.
1-İl Sağlık Müdürlükleri (denetleme)
2-Sgk İl Müdürlükleri (reçete inceleme)
3-Kamu Hastaneleri Göz Bölümleri (ön aşama göz ölçüm)

Bugün Hakan imzanı bekliyor!

Hakan Yaman bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «CUMHURBAŞKANLIĞI-BAŞBAKANLIK- BAKANLIKLAR- TBMM-MİLLETVEKİLLERİ --Optisyenlere Kadro Açılmalıdır..!». Hakan ve imza atan diğer 624 kişiye katıl.