HGS ve OGS cezaları 10 katı değil diğer cezalarla aynı oranda olmalı

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Sayın Cumhurbaşkanım, Başbakanım ve Devlet Büyüklerim

Otoyollar , Tüneller ve Köprüler de ki HGS ve OGS geçişlerinde yaşanan sistemsel aksaklıklar nedeniyle vatandaşlarımız fazlasıyla mağdur oluyor. Nedir bu mağduriyet dersek eğer, HGS ve OGS geçişlerinde özellikle Yap İşlet Devret modeline sahip Otoyollardan Tünellerden ve Körülerden geçişte OGS ya da HGS sisteminden kaynaklanan(HGS de bakiye var ya da yokken çekilmeyen, eksik durumda olan limitin Bankanın otomatik ödeme limiti açmaması vb.) nedenlerden, bilgilendirmeden faiz bindirilen (10 katı) ve icra ya da mahkemeye kadar uzanan bir sistemden, birden fazla vatandaşımız mağdur oluyor.(Bunlardan biri benim ve sosyal medya / haberlerde örnekler mevcuttur)

Ayrıca anlaşılması güç olan Karayolu Taşıma Trafik İdari Para Cezaları %5, Trafik Cezaları %5, MTV Faizi ve Gecikme %5 iken OGS ve HGS Geçiş Cezasının 10 katı olmasını anlayamıyoruz.

Bu konuda bir standart olması gerekiyor diye düşünüyoruz.

Neden Diğer ceza altında toplanan başlıklar %5 iken OGS ya da HGS geçiş cezası 10 katı olur?

Örnek verecek olursak;

Benim bu konudaki hikayem şu şekilde gerçekleşti. Bir kamyon sahibiyim ve her hafta Yavuz Sultan Selim Köprüsünden geçiş yapmaktayım. 29/09/2016 bu yana 17 geçiş için 542,85 lira geçiş 5414,40 lira ceza ile 5957,35 lira olmuş (Kendi sistemlerinde ki hatayı bir kaç kez düzenleyerek bu rakama ulaştılar. Çünkü ilk gelen ceza tutarı 6500 lira civarlarındaydı) ve Avukat beni yeni arıyor. Cezanız var ödeme yapınız yoksa icra takibi başlar deniliyor.  Onlar bankaya, banka onlara dönüş yapılmasını istiyorlar. Yani arada olan vatandaşa oluyor ve her gün de ceza tutarı artıyor.

Sonuç olarak eğer bir ceza hakkı doğuyor ise;

Vatandaşlarınız olarak kanun hükmünde değişikliğe gidilerek,

1. İlk önce sistemin yeniden düzenlenerek, mağduriyetin başlamaması adına şahıs ya da tüzel kişinin bildirilmesi şartı getirilmeli,(SMS, EMAİL)

2. Bildirimin yapıldığı kanıtlandığı takdirde, diğer cezalar gibi ceza oranı %5 çekilmeli,

3. Bundan önce ve sonra oluşan aksaklıklar nedeniyle ceza tutarlarının silinmesi ve geçiş ücretinin asıl bedelinin ödetilmesi karara bağlanmalı

4. Son olarak Müslüman ve inancı olan bir ülkeyiz. Faiz cezalarımızdan kaldırılmalı

Gereğinin yapılmasını arz ederiz.

Örnek durumlar aşağıda belirtilmiştir;

HGS ve OGS cezalarına sürücüler tepki gösterdi!

Sürücüleri isyan ettiren HGS ve OGS cezaları

HGS ve OGS cezaları isyan ettirdi

1 milyon 352 bin kişiye HGS cezası

Bugün Ömer imzanı bekliyor!

Ömer Sezer bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Cumhurbaşkanı: HGS ve OGS cezaları 10 katı değil diğer cezalarla aynı oranda olmalı». Ömer ve imza atan diğer 410 kişiye katıl.