SÖZLEŞMELİ ER HAK SAVUNMA...

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Değerli büyüklerimiz/amirlerimiz, Sözleşmeli Erbaş ve Erlerin haklarında iyileştirme yapılması için sizlerle muhattap olmaya çalıştık ama bir ilerleme kat edilemedi, sözleşmeli Erbaş/Erler normal asker gibi yaşantıları olan ve bi kaç sigorta ve maaş farki dışında büyük farkları olmayan kıt'alarinda hor gorulen eziksenen bir rütbe olarak yasam sürmektedir. Bir kaç aylik asker uzman erbaş olabilir iken sözlesmeli erbaş ve erler en az 3 yıl mecburi  hizmet istenmekte.

Normal yükümlü askerler gibi kışlalarda kalmak zorunda kalan sözleşmeli erbaş ve erler yükümlü askerler ile birlikte kalarak hicbir düzenli yasamlari yoktur evli olan sözleşmeli erbaş ve erler haftanın kısıtlı zamanlarında birlik komutanları izniyle evlerine gidebilmekde bu yüzden aile yapıları bozulup psikolojileri bozulmakta olan bireyler haline dönmektedir.

Devletimiz ordu personellerine iyileştirmeler yaptı ama sozlesmeli erbaş ve erleri unuttu.

Devletimin Ordu Yardımlaşma Kurumu(OYAK) var fakat sozlessözl erbaş ve erler bu kuruma dahil edilmiyorlar.

Yükümlü askerlerden ayırıcı hiçbir şeyi olmayan Sözleşmeli erbaş ve erlerin ne şapkaları/bereleri ne de üzerlerinde ayrı rütbeleri vardır.

20-25 yaşlarında orduya hizmet etmek için gençliği hayatını orduya devletine vatanına adamış sözleşmeli erbaş ve erler 7 yil hizmet edebilmekte bu kadar kısa olan hizmet süresini yükseltilmesi gerektiği düşünülmektedir.

Kışla da kaldığı için zati tabanca hakkı olmayan bu rütbenin bu konuyla ilgili çalışmaları yapılmalı.

Mesai sistemleri ve eve çıkma durumları gözden geçirilmesi ve düzenleme yapılması gerektiği ortadadır

Her türden çalışanın aldığı Asgari Geçim İndirimi (AGİ) sözleşmeli erbaş ve er olan devlet personellerine yatmamaktadır.