Covid-19 salgınına karşı Kıbrıslı Türkler Dünya Sağlık Örgütü’ne Ortak Üye Olmalı

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 10.000.

Kıbrıslı Türkler yıllardır uluslararası toplum nezdinde görmezlikten gelinen bir Halk! Halbuki ortak egemen eşitliği henüz 16 Ağustos 1960 tarihinde milletlerarası antlaşmalarla kabul edilmiş, BM tarafından onaylanmış ve kazanılmıştır!

Bugün küresel olarak insanlık bir salgınla karşı karşıya ve Kıbrıslı Türkler de bu Corona karşısında ciddi bir sınav veriyor! Bu salgın sebebiyle bugün Kıbrıs Cumhuriyeti adı altında komşularımız salgın hususunda her türlü bilgi paylaşımını ve yardımlaşmayı Dünya Sağlık Örgütü ile yaparken bugün Kıbrıslı Türkler yok hükümünde kabul ediliyor!

Böylesi ciddi ve ölümcül bir salgın sırasında bile Kıbrıslı Türkleri yok sayan bir uluslararası sisteme tepki vermek istiyoruz. Öneri olarak da Dünya Sağlık Örgütü’nün anayasasında yer alan ortak üye olma statüsüne BM üyesi bir ülke olan, öneri yapma hakkı bulunan ve uluslararası alanda etki kurma kapasitesi geniş olan kardeş Türkiye’nin bu en temel yaşam ve sağlık hakkının Kıbrıslı Türklere verilmesi hususunda girişim yapmasını istiyoruz. Konunun takibi yapılması ve sonuçlandırılması dileklerimizle,

Saygılarımla.

For years, the existence of Turkish Cypriots has been ignored by the international communities! However, the common sovereign equality was accepted by international treaties on August 16, 1960, and it was approved by the UN!

Today, humanity is facing a global pandemic, and as like every other human Turkish Cypriots are fighting against the Coronavirus! Today our neighbors, citizens of the Republic of Cyprus, are receiving all the essential information and support from the World Health Organization. But we, Turkish Cypriots, are being ignored!

We want to react to this international system that ignores Turkish Cypriots even during such a serious and deadly outbreak. To gain the most basic life and health rights, we, Turkish Cypriots, invite Turkey, a member of the UN and the World Health Organization with the right to make suggestions and with a large capacity to influence on an international level, to take a step.
Wishing this issue to be followed and concluded as soon as possible,

Best Regards

Prof.Dr. Mehmet Hasgüler