VOLEN TANCAR L'ESO A L'INSTITUT FERRAN TALLADA

VOLEN TANCAR L'ESO A L'INSTITUT FERRAN TALLADA

Creada
5 de marzo de 2021
Firmas: 1237Próximo objetivo: 1500
Apoyar ahora

Por qué es importante esta petición

Iniciada por Ferran Tallada

VOLEN TANCAR L’ESO A L’INS. FERRAN TALLADA. 


El professorat del Ferran Tallada us volem fer arribar una notícia que ens omple de tristesa i preocupació. Fa pocs dies que la direcció del centre ens informava que el Consorci d’Educació, l’Ajuntament i el Departament d’Educació han decidit TANCAR EL PRIMER D'ESO AL NOSTRE CENTRE el curs vinent, i que finalment ES TANCARÀ TOTA L'ESO.

Aquesta situació ens preocupa molt perquè el Ferran Tallada és l'únic institut que té el barri. Amb aquesta pèrdua, un gran nombre d'alumnes perdran l'oportunitat de fer l'ESO en un entorn familiar que ofereix estudis postobligatoris, fet que facilita a l'alumnat amb més dificultats socials el fet de poder continuar estudiant per continuar formant-se i poder accedir a millors feines.

Per això estem recollint signatures per tal d'evitar el progressiu tancament de la ESO del nostre institut

MANIFEST:

        ATUREM EL TANCAMENT DE L’ESO AL FERRAN TALLADA

El passat dilluns 22 de febrer es comunicava al claustre de l’Ins. Ferran Tallada del barri del Carmel de Barcelona que el proper curs no s’ofertarà el primer d’ESO i que s’anirà tancant tota l’ESO progressivament. La direcció ens informa que no té cap document per escrit que confirmi aquesta notícia i que la informació s’ha traslladat només verbalment. 


El mateix dia, ens assabentem de manera informal que a les escoles de primària s’està dient a l’alumnat que al Ferran Tallada ja no hi haurà ESO, i el dimarts ens adonem que el Ferran Tallada ja no surt a l’aplicatiu d’inscripció. 


L’assemblea del Ferran Tallada manifesta que: 


Ens sentim menyspreats pel Departament d’Educació, Consorci d’Educació i l'Ajuntament de Barcelona atès que aquests canvis de planificació educativa s’han fet d’amagat, sense demanar l'opinió de la comunitat educativa i sense informar formalment a les parts afectades. 


Recuperant les paraules inspiradores de  l’Antonio González, un dels fundadors de l’associació de veïns  del barri del Carmel  el 1972, que ens recorda que abans al barri “no hi havia res i tot i que s’ha aconseguit molt, encara queden coses per fer”, des del Ferran Tallada ens preguntem si hi hauria d’altres vies més integradores i constructives que, en la línia de millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes del Carmel, poguessin ser complementàries i així evitar fer  tabula rasa. 


El nostre institut ha format part de l’oferta pública d’ensenyaments obligatoris d’aquesta ciutat al llarg de molts anys. Duem a terme una tasca educativa plena d’èxit amb una il·lusió que no se'ns acaba. Hem tingut sagues de germans, cosins i fins i tot fills d’exalumnes. Han vingut mares i pares a estudiar cicles a l'institut gràcies a tenir les filles i  fills estudiant aquí. Hem acompanyat el nostre alumnat en els moments bons i dolents de les seves vides i els hem vist sortir d’aquí plens d’orgull, amb molts casos d’èxit i alta resiliència. I  aquí tornen moltes vegades a explicar-nos com els va un cop han marxat. 


Volem afegir que estem en un entorn únic, que ens trobem molt per sobre de la capa de contaminació, cosa que permet una atmosfera molt més sana per  a  nens i nenes de l’ESO.


A més a més, el Ferran Tallada és l'únic institut que té el barri. Amb aquesta pèrdua, un gran nombre d'alumnes perdran l'oportunitat de fer l'ESO en un entorn familiar que ofereix estudis postobligatoris, fet que facilita a  l'alumnat amb més dificultats socials poder continuar estudiant per formar-se i poder accedir de millor manera al mercat laboral. 

El professorat del Ferran Tallada no ens rendim, volem conservar l'ESO, perquè estimem el nostre alumnat i no concebem el nostre centre sense l'etapa obligatòria.Ens omple de tristesa perdre l’ADN del Ferran Tallada. 

Per tot l’exposat sol·licitem: 


A les autoritats que pertoquin, que aturin el tancament de l’ESO al Ferran Tallada. 

Al veïnat, les associacions del barri i a les famílies que ens facin suport de totes les maneres que puguin: enviant cartes a l’alcaldia i responsables educatius, signant aquest manifest, a través de les xarxes socials, etc. Seguiu-nos a Instagram i Twitter: @ferrantalladaenlluita

Que des de les administracions es defensin i es cuidin les escoles públiques i llurs comunitats educatives. 

Farem tot el que estigui a les nostres mans per conservar el nostre institut. 


NO AL TANCAMENT DE L’ESO AL FERRAN TALLADA


Assemblea del Ferran Tallada

 

 

Apoyar ahora
Firmas: 1237Próximo objetivo: 1500
Apoyar ahora