Petición cerrada

Consellera d'Ensenyament: Atureu la supressió de professorat de Filosofia

Esta petición ha conseguido 1.527 firmas


Consellera d’Ensenyament: Atureu la supressió de professorat de Filosofia

 

Hi ha més de 50 instituts de Catalunya que no disposen d’especialista de Filosofia, situació tolerada per la Inspecció educativa, malgrat ser una assignatura obligatòria.

Algunes direccions de centres, si hi ha “cues” de socials i de filosofia en les plantilles anuals, tendeixen a demanar professorat de Geografia i Història, quan podrien demanar-lo de Filosofia.

Les jubilacions de professorat de Filosofia no es cobreixen amb professorat de la mateixa especialitat.

Som conscients que aquest progressiu escanyament de l’especialitat de Filosofia té una petita dimensió si el comparem amb els problemes generals de l’educació a Catalunya, però això no li treu gravetat. Fóra vergonyós que, a despit de la virtualitat formativa de l’Ètica, la Història de la Filosofia i la Filosofia General, proclamades per la UNESCO i amparades pel Parlament de Catalunya, desaparegués l’especialitat de filosofia al nostre país.

Exigim del Departament d’Ensenyament que les plantilles dels centres de secundària diposin de professorat de l’especialitat de filosofia per impartir les matèries corresponents amb la deguda qualitat.

 


Hoy: AdHoc Filosofia a Secundària cuenta con tu ayuda

AdHoc Filosofia a Secundària necesita tu ayuda con esta petición «Consellera d'Ensenyament: Atureu la supressió de professorat de Filosofia». Únete a AdHoc Filosofia a Secundària y 1.526 personas que ya han firmado.