Confirmed victory
Petitioning Renault Türkiye and 1 other

Renault: Cinsiyetçi reklam afişinizi kaldırın!

Renault markası, araba fiyatlarına ilişkin indirim kampanyasını “Kız arkadaşınıza ofsaytı açıklasanız bu kadar mutlu olmazdınız” sloganı ile duyurdu. Bu reklam gazetelerde yer aldı.

Renault firması, araba fiyatlarındaki indirim kampanyasını müjdelediği reklam filminde “ofsayt kurallarını anlamayan kadın” kalıp yargısını kullanarak kadınları aşağılamakta ve cinsiyetçi kalıpları yeniden üretmektedir. Bu reklam afişinde dile getirilen ataerkil düşünce aynı zamanda spor ve teknoloji gibi alanları bir cinsiyete atfederek sadece “erkeklere özgü” gibi göstermekte ve bunu bir üstünlük olarak sunmaktadır.

Başta spor olmak üzere günlük hayatımızda birçok alanın sadece erkeklere özgü kılınmasına ve kadınların ofsayt gibi basit bir konuda bile yeterli zekâ kapasitesine sahip olmadığı vurgusuna karşı çıkıyoruz ve Renault firmasını, yapmış olduğu bu cinsiyetçi ve kadınları aşağılayan reklam ilanını kaldırmaya ve konu hakkında açıklama yapmaya davet ediyoruz. Sizler de bir imza vererek eylemimize destek olabilirsiniz!

This petition was delivered to:
  • Renault Türkiye
  • @RenaultTurkey

erktolia . started this petition with a single signature, and won with 1,524 supporters. Start a petition to change something you care about.

This cause needs your help. Every signature counts!