Doğrulanmış başarı

Renault: Cinsiyetçi reklam afişinizi kaldırın!

Bu kampanya 1.524 destekçi ile değişim yarattı!

Renault markası, araba fiyatlarına ilişkin indirim kampanyasını “Kız arkadaşınıza ofsaytı açıklasanız bu kadar mutlu olmazdınız” sloganı ile duyurdu. Bu reklam gazetelerde yer aldı.

Renault firması, araba fiyatlarındaki indirim kampanyasını müjdelediği reklam filminde “ofsayt kurallarını anlamayan kadın” kalıp yargısını kullanarak kadınları aşağılamakta ve cinsiyetçi kalıpları yeniden üretmektedir. Bu reklam afişinde dile getirilen ataerkil düşünce aynı zamanda spor ve teknoloji gibi alanları bir cinsiyete atfederek sadece “erkeklere özgü” gibi göstermekte ve bunu bir üstünlük olarak sunmaktadır.

Başta spor olmak üzere günlük hayatımızda birçok alanın sadece erkeklere özgü kılınmasına ve kadınların ofsayt gibi basit bir konuda bile yeterli zekâ kapasitesine sahip olmadığı vurgusuna karşı çıkıyoruz ve Renault firmasını, yapmış olduğu bu cinsiyetçi ve kadınları aşağılayan reklam ilanını kaldırmaya ve konu hakkında açıklama yapmaya davet ediyoruz. Sizler de bir imza vererek eylemimize destek olabilirsiniz!

Bugün erktolia imzanı bekliyor!

erktolia . bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Cinsiyetçi reklam afişinizi kaldırın! @RenaultTurkey». erktolia ve imza atan diğer 1.523 kişiye katıl.