SANCAKTEPE BELEDİYESİ HAYVAN REHABİLİTASYON MERKEZİ ŞARTLARININ İYİLEŞTİRİLMESİ...

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Sancaktepe Belediye Veteriner İşleri Ekibi’nin 5199 sayılı kanun gereğince belirlenen görevleri yapmamaktadır.

Rehabilitasyon merkezindeki hayvanların aç ve susuz bırakıldıkları, hasta olanların tedavi edilmediği, ölen hayvanların canlı hayvanlarla aynı kafeste tutulduğunu ve toplanmadığı görülmüştür. Ayrıca hayvan toplama aracı yetersiz ve güvenliksizdir. Hayvana yönelik tasarlanmamış olan bir kamyon kullanılmakta, havalandırma imkanı olmamakta, yeterli miktarda dezenfekte edilmemekte ve hayvanların nakli sırasında gerekli güvenlik önlemlerinin alınmadığı görülmüştür. Ayrıca rehabilitasyon merkezinin hayvan odalarının da temizlik ve dezenfeksiyonlarında eksiklikler olduğu, hayvanların pislik içerisinde ve birbirlerine hastalık bulaştırabilecek koşullarda tutulduğu, gerekli bakım ve tedavilerinin yapılmadığı gözlemlenmiştir. Hayvanların hastalıklarına göre sınıflandırılıp uygun koşullarda tedavi edilmesi, toplu sayılarda ve birbirlerine farklı hastalıkları bulaştırabilecek olan hayvanların bir arada tutulmaması gerekmektedir.

Hayvan barınaklarının yeni işleviyle eskisi gibi yüzlerce hayvanın bir arada tutulduğu yerler olarak değil, belediye sınırları içerisinde çeşitli bölgelerden alınan sahipsiz hayvanların kısırlaştırma operasyonlarının yapılması, hasta oldukları takdirde gerekli tedavi ve rehabilitasyonlarının gerçekleştirilmesi ve bu tip uygulamaları biten sağlıklı hayvanların aşılanarak alındıkları yerlere geri bırakılması gereken geçici bakım evlerinden biri olan Sancaktepe Hayvan Rehabilitasyon Merkezi ekibi, görev ve sorumluluklarını yerine getirmeyerek yasalara da aykırı bir iş yapmaktadır.

Belediye veteriner kliniklerinde X-ray, Hemogram, Biyokimya, vb. Cihazların eksiklikleri olabilmektedir. Yaşanan bu tip eksikliklerden ve hasta hayvan sayısının fazlalığından ötürü derneğimiz belediye ile birlikte ortak bir çalışma içerisinde olmak istemiş fakat bu talep reddedilmiştir.  başka belediyelerle hayvanlar yararına gerekli durumlarda çeşitli ortak çalışmalar içerisine girmekte ve tutanaklar karşılığında hayvan teslim alarak gerekli bakım, tedavi ve rehabilitasyon işlemlerini maddi ve manevi olarak üstlenmekte, özel klinikler ve veteriner hekimler ile çalışmalar yaparak hayvanların bakım, beslenme ve tedavilerini yerine getirmektedir. Fakat Sancaktepe Belediyesi bu tarzda bir ortak çalışma içine girmemek için direnerek hasta hayvanları teslim etmemekte, merkez içerisinde tutarak ölümlerine sebep olmaktadır, ayrıca kendi bünyesinde de gerekli işlemleri yapmadığı için bu durumu örtbas etmek amacıyla merkez içerisinde fotoğraf çekimini yasaklamaktadır, son olarak da gönüllülerin rehabilitasyon merkezine girişini tamamen yasaklamıştır.

Sancaktepe Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü veteriner hekim değildir. Dolayısıyla hayvanların ihtiyaçlarını ve yapılması gerekenleri kendisinin öngörmesi ve karar vermesi imkansıza yakındır. Hayvanların ihtiyaçlarına ve bakımlarına bu işin yıllarca eğitimini almış bir veteriner hekimin karar vermesi gerekmektedir.tabi belediye kendi sayfasında bile veteriner hizmetleri bölümü diye  müdürlükleri iletişim bilgisi yok mail adreslerini koyamamaktayız düşünün verilen önemi?

SANCAKTEPE BELEDİYESİNİN acil olarak barınak şartlarını düzenleyerek gönüllülerle ortak çalışması konusunda imza çalışması başlatılmıştır.LÜTFEN SİZDE İMZALAYIN.