HER SEMTE BİR HAYVAN KLİNİĞİ ,HER SEMTE BİR KISIRLAŞTIRMA SONRASI BAKIM MERKEZLERİ

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

HER SEMTE BİR HAYVAN KLİNİĞİ ,HER SEMTE BİR KISIRLAŞTIRMA SONRASI BAKIM MERKEZİ

ARTIK YETER SUÇA ORTAK OLMAYALIM .

5199  Sayılı kanun gereğince hayvanları koruma yasası Bu Kanunun amacı; hayvanların rahat yaşamlarını ve hayvanlara iyi ve uygun muamele edilmesini temin etmek, hayvanların acı, ıstırap ve eziyet çekmelerine karşı en iyi şekilde korunmalarını, her türlü mağduriyetlerinin önlenmesini sağlamaktır diye yasamız var değil mi?

soruyorum size neden hiçbir rehabilite bakım merkezlerimizde kırık ünitesi yok hayvanları kısırlaştırma sonrası bakım merkezlerimiz yok,yerel hayvanlardan toplu şekilde hayvan alım kısırlaştırmalarda sterilize edilmiş araçlarımız yok?

1.Belediyelerimizde  hiç birinde  ilçelerde kırık ünitesi ,yoğun bakım ünitesi vb.. klinik desteği hizmetleri bulunmamaktadır ve çoğu kırıkta ve ameliyat vb.. durumlarda ya tepeörene yada kısırkayaya yönlendirilmektedir, mevcut  şartların iyileştirilerek rehabilitasyon adı altındaki geçici hayvan bakım ve rehabilite merkezlerindeki tüm yerlere bu imkanlar verilmelidir.

Hepimiz özel veterinerlere milyarlar döküyoruz ki tek bir can kurtarmak için ,özel sektör maalesef paraya bakar olmuş sokak hayvanı deyip yine de götürsek, milyarlar dökmeyen elinde son parasını bir canı kurtarmaya çalışan insanımız çok ve artık belimizi büküyor insanların gözlerini kapatmasımı gerek sizce ? MERHAMETİ OLAN KAPATABİLİRMİ?

rabbimizin  sessiz kulları için her semte bir klinik açılmalı yada rehabilite merkezlerine techizatlar konulmalıdır ve en büyük sorunlardan biridir.ÖNCE İNSAN Zihniyetinden çıkmalıyız ki ÖNCE CAN zihniyeti ve yaşam hakkına saygı duymayı bilen bir toplum yetiştirmeliyizki bu zamana kadar verilen savaşlar sadece anlık çözümlerdi.

2.İBB belediyesi kısırlaştırma sonrası bakım merkezleri sorunu,koskocaman İBB BELEDİYESİ  mevcut yerleri yetmediğinden yerel hayvan korumalardan, yani bizlerden  beklediği bir destek kısırlaştırma sonrası bakımlarını üstlenmemiz ,hadi tamam bireysel yapıyoruz  yapalım da kaç canı koruyabileceğiz kaç cana bakabileceğiz , bilinçli bir hayvansever kısırlaştırma ve popülasyonun önemini bilir Yeterli  kısırlaştırma yapılmadığı için  belediyelerle biz hayvanseverler  ortak çalışmadığımızdan yada , bireysel yapmaya çalıştığımızdan dolayı şuan popülasyon sayısı arttı . çoğunu belediyeler ÖLÜME DAĞLARA BIRAKIYOR DİYORUZ YADA KISIRLAŞMAYAN HAYVANLAR SALDIRIYOR SALDIRGAN OLUYOR  YADA KAZALARDA KIZGINLIKTAN DOLAYI SALDIRGAN OLABİLİYOR  GÖRÜYORUZ BUNDA BİZİMDE MALESEF GÖNÜLLÜLERİN ONLARI SEVİP BİLİNÇLİ OLMAYAN BİZLERİNDE SUÇUMUZ VAR .

hayvanların toplanılan araçlar steril olup ,bakımları  steril şekilde gerçekleşmeli ki  iç dış parazit gerekli vitamin takviyeleri verilmeli ve hayvanlar alındıkları yerlere bırakılmalıdır,yaşam hakkına saygı duyan  personeller ve gönüllülerle ortak  çalışılmalıdır MAALESEF BELEDİYELER mevcut yerleri imkanları olmadığından   baygın halde ameliyat sonrası hayvanları baygın olarak bölgesine  bırakmakta , hayvan savunmasız kalmaktadır yada gerekli iyileşme olmadığından hayvanın ameliyat bölgesinde sorun çıkabilmektedir. her semte bir bakım merkezi şarttır ve en az ayda bir klinik yada bakım merkezi ayda 500-1000  hayvan kesinlikle kısırlaştırma ve bakımı gerçekleşmelidir ki bunda bizim hem gönüllülere hemde yerel hayvan koruma görevlilerimizede görevler düşmektedir.BELEDİYELER YADA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ GÖNÜLLÜLERDEN VE YEREL HAYVAN KORUMALARDAN   STERİL EDİLMİŞ ARAÇLARLA TOPLU ŞEKİLDE KEDİ VE KÖPEKLERİ ALIMALARI KONUSUNDADA BİZLERE  DESTEK OLMALIDIRLAR. kısırlaştır ,bakımını yap ve bölgesine bırak zihniyeti olmalı.

ARTIK YETER SUÇA ORTAK OLMAYALIM .

BİR İMZA BİR CAN KURTARACAK LÜTFEN SANAL İMZA ATIN. İSİM SOY İSİM YAZIP, MAİLİNİZİ  YAZMAK ZOR OLMASA GEREK ,SESİMİZİ DÜNYAYA DUYURMAMIZA DESTEK OLUN.

“Merhamet etmeyen rahmet olunmaz.”[676]