Обновление к петицииChange the Law on responsibility of MinistersΠόρισμα κ.Καρώνη και ..λοιποί συνειρμοί
Δημήτριος ΑντωνόπουλοςГреция
13 мая 2025 г.

   Κ.Καρώνη, 
Όλη η απόρριψη του εύφλεκτου φορτίου στο πόρισμά σου, είναι η ακόλουθη παράγραφος της σελίδας 121 του πορίσματος:
"Από τα στοιχεία του φορτίου της εμπορικής αμαξοστοιχίας και την 'Εκθεση Αυτοψίας της Ελληvικής Αστυνομίας, δεν αναφέρεται πουθενά καταγραφή υλικού που θα έχει χαρακτηριστικά αυτών που απαιτούνται για το σχηματισμό εύφλεκτου νέφους ατμών που θα μπορούσε να οδηγήσει στο σχηματισμό πύρινης σφαίρας. Eπίσης, σύμφωνα με το με ΑΠ3022/21/8925/4-ζ'/27-03-2025 έγγραφο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, τα 3 βίντεο που απεικονίζουν τη διέλευση της εμπορικής αμαξοστοιχίας από τη Νότια Σήραγγα Πλαταμώνα και το ΚΕΚ Ραψάνης αποτελούν ακριβή αντίγραφα (γνήσια) αρχείων βίντεο από τις αντίστοιχες κάμερες ασφαλείας. Κατόπιν παρακολούθησης των σχετικών βίντεο, παρατηρείται ότι οι 3 ανοιχτές φορτάμαξες δεν έφεραν επάνω τους κάτι άλλο πέραν των μεταλλικών ελασμάτων (λαμαρίνες) που αναφέρονταν στις αντίστοιχες φορτωτικές (δεν εντοπίζεται πάνω στα μεταλλικά ελάσματα κάποιο αντικείμενο που θα μπορούσε να παραπέμπει σε δεξαμενή ή δοχεία αποθήκευσης κάποιου υγρού). Με δεδομένο δε πως οι υπόλοιπες φορτάμαξες με τα εμπορευματοκιβώτια δεν είχαν το παραμικρό ίχνος φωτιάς, και σύμφωvα με την Έκθεση Αυτοψίας της Ελληνικής Αστυνομίας τα εμπορευματοκιβώτια βρέθηκαν είτε με εμπορεύματα σύμφωνα με τις φορτωτικές είτε κενά, δε φαίνεται να υπήρχε στην εμπορική αμαξοστοιχία φορτίο με πτητικό υλικό από το οποίο θα μπορούσε να σχηματιστεί νέφος εύφλεκτων ατμών που θα οδηγούσε σε σχηματισμό πύρινης σφαίρας." 

   Κύριε Καρώνη,

  επί  τόσους μήνες όλη η Ελλάδα περιμένει το πόρισμά σου!
  Να σου θυμίσω πως στις φορτωτικές του Noor1, του γνωστού ναρκωπλοίου, επίσης δεν καταγράφονταν-όπως φαντάζομαι-παράνομο φορτίο..

  Το δεξαμενόπλοιο Noor 1 επίσης πέρασε από πολλαπλούς ελέγχους πριν φθάσει στην Ελλάδα. Παρά τους ελέγχους βέβαια, το πλοίο κατέπλευσε στην προβλήτα της Νέας Βλύχας στην Ελευσίνα όπου και εντοπίστηκε η τεράστια ποσότητα  2,1 τόνων ηρωίνης υψηλής καθαρότητας, αξίας 200 εκατομμυρίων ευρώ, που μεταφέρονταν από το Ντουμπάι στην Ελλάδα με σκοπό τη διακίνηση στην Ευρώπη. Αν στο μεσοδιάστημα είχε ναυαγήσει σε μη προσβάσιμο βάθος,  θα έλεγε κανείς πως δεν μετέφερε ποτέ τίποτα παράνομο. Σωστά;

   Το μη προσβάσιμο βάθος ενός τέτοιου υποθετικού σεναρίου, είναι το αντίστοιχο μπάζωμα του τόπου του εγκλήματος των Τεμπών, που εξαφάνισε κάθε αποδεικτικό δυνατόν στοιχείο!

   Όταν  είσαι ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ στο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, περιμένει κανείς ό,τι συμπεράσματα βγάλεις να τα στηρίζεις σε πείραμα στην κλίμακα του εργαστηρίου σου και όχι σε αμφισβητούμενα βίντεο!       Είσαι Καθηγητής Χημικής Ανάλυσης ή φιλοθεάμων 3 αμφισβητούμενων βίντεο;
 Δεν απορρίπτεις την εκδοχή του  παράνομου φορτίου, βάσει οιασδήποτε τεχνικής ανάλυσης, όπως θα ανέμενε κανείς στο πόρισμά σου, αλλά αποκλειστικά επί τη βάσει των τριών  υπό αμφισβήτηση τόσων εμπειρογνωμόνων, βίντεο!
   Καμία πειραματική ερμηνεία της πυρόσφαιρας!.. Καμία προσπάθεια ποσοτικοποίησης των υδρογονανθράκων που θα μπορούσαν -ίσως-να προκύψουν από τα έλαια σιλικόνης στα μερικά δέκατα του δευτερολέπτου που διήρκεσε το ηλεκτρικό τόξο. Όταν μάλιστα στη σελ.122(113 του υπομνήματος υπογραμμίζοντας μάλιστα τις λέξεις) αναφέρεις ότι "τα έλαια σιλικόνης δεν μπορούν να σχηματίσουν πύρινη σφαίρα" . Όταν ξεκάθαρα στη σελίδα 121 του πορίσματος παραπάνω κάνεις λόγο για καύσιμο 2,3 έως 3,1 τόνους καυσίμου στην πυρόσφαιρα.  Πόση λοιπόν ποσότητα καυσίμου μπορούσε να παραχθεί από την εφαρμογή του ηλεκτρικού τόξου πάνω στα έλαια σιλικόνης; Πόση ώρα θα έπρεπε να εφαρμόζεται το ηλεκτρικό τόξο πάνω στα έλαια σιλικόνης του ΕΝΟΣ μόνον διαρρηγμένου μετασχηματιστή, για να παραχθεί η ποσότητα των 2,3 με 3,1 τόνων πτητικών υδρογονανθράκων;

Θα αρκούσαν τα έλαια σιλικόνης του ενός μετασχηματιστή για να παραγάγουν μια τέτοια ποσότητα;

Θα μπορούσε εντέλει μια τέτοια ποσότητα να παραχθεί από τον έναν μετασχηματιστή στα δέκατα του δευτερολέπτου που διήρκεσε το ηλεκτρικό τόξο και στα ελάχιστα δευτερόλεπτα που χρειάστηκαν για να αναφλεγεί η πυρόσφαιρα μετά τη σύγκρουση;  Ταιριάζουν όλα αυτά τα συμβάντα χρονολογικά;
  Όταν κ.Καρώνη, αξιότιμε Καθηγητή χημικών μηχανικών Πολυτεχνείου, καταφέρεις στο εργαστήριό σου και στην κλίμακα του, να παράγεις πυρόσφαιρα από έλαια σιλικόνης παρουσία ηλεκτρικού τόξου, τότε τα ξαναλέμε.. 
Μέχρι τότε, τσάμπα χρόνος και ..κόπος !

Ώδινεν όρος, Ζευς δ' εφοβείτο, το όρος έτεκε μυν.. Κοιλοπόνεσε το βουνό, ο Δίας φοβήθηκε-τι θα έβγαινε-& τελικά γέννησε..ποντικάκι!

  Στο μεταξύ, ας κάνουμε όλοι αγωγές κατά της Siemens για τα "πυρομαχικά" με τα οποία "προστατεύει" τους μετασχηματιστές υψηλής τάσης..  Για τους κινδύνους που η παρουσία τους εγκυμονεί, για τους ανθρώπους, που ενώ γλύτωσαν της σύγκρουσης στα Τέμπη, αυτά τα επικίνδυνα υλικά έκαψαν.

  ΚΑΤΑ όσων είχαν εγγυηθεί την ασφάλεια των μεταφορών μας σε κινούμενες βόμβες και ας κληθεί μάρτυρας υποστήριξης της κατηγορίας ο κ. Καθηγητής του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΜΠ κ. Καρώνης.

Скопировать ссылку
WhatsApp
Facebook
Nextdoor
Эл. почта
X