Kampanya Kapatıldı

Cerrahpaşa Çocuk Metabolizma Laboratuvarının Taşınmasına DUR deyin!

Bu kampanya 2.839 destekçiye ulaştı

TIBBİ TAHLİLLER İÇİN ÇOCUKLAR, AİLELERİ VE DOKTORLARI PERİŞAN EDİLMESİN!

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Beslenme ve Metabolizma polikliniğine ait laboratuvarımız ruhsat alınması için rektörlük, dekanlık ve başhekimlik tarafından onaylamış ani bir kararla, merkez laboratuvarı ile birleştirilmek ve taşınmak istenmektedir.

Çocuklarımız tedavisi çok zor olan, bazen de olmayan, NADİR metabolik hastalıkları olan çocuklardır. Ülkemizde bu hastalıkların gerek tanısı gerekse tedavisi ile ilgilenen bir elin parmaklarından az merkez ve uzman bulunmaktadır. Bu merkezlerin çoğu laboratuvar tetkikleri açısından dış laboratuvarlardan hizmet almakta, sonuçların ancak uzun sürede neticelenmesi nedeniyle hasta çocukların tanıları gecikmektedir. Bizim, yani hasta bebeklerimizin hayata tutunabilmeleri için değil bir gün, bir saatleri bile çok kıymetlidir. Tanı konulabilen yavrularımızın doğru takip edilebilmeleri, tedavileri sırasında hızlı müdahale edilebilmeleri adına, kendi Metabolizma laboratuvarları olan, yapılan özel kan-idrar tahlillerini hızla sonuçlandırabilen, Metabolizma Hastalıkları uzmanı doktorlarının sürekli ilgili aygıtların başında sonuçlarını bire bir kontrol ederek izlediği, gerekirse bayram ve tatiller dahil haftanın 7 günü 24 saat hizmet veren ileri tetkik ve tedavi merkezlerine yönlendirilmektedir. İstanbul'da yer alan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Beslenme ve Metabolizma Bölümü kısıtlı sayıdaki hekim ve personel sayısı ile canla başla çocuklarımıza hizmet etmeye çalışan bu merkezlerin başında gelmektedir. Biz sayısı çığ gibi artan büyük bir AİLEYİZ. Çocuklarımızın büyük çoğunluğu özel beslenme tedavisi altında olan, çoğu yaşamında hiç et-süt-yumurta gibi proteinler tüketemeyecek, özel mamalarla beslenecek olan çok özel bakım ihtiyaçları olan, yani doğumundan ölümüne kadar ÖZEL çocuklardır. Yine çocuklarımızın bir kısmı bedensel ve zihinsel özürlüdür. Annelerinin babalarının kucaklarında taşınan bebeklerimizin tahlil vermek, sonuç almak, sonucu tekrar poliklinikte göstermek için oradan oraya gönderilmesi hem çocuklarımızı hem de biz anne babaları yoracak, üzecek yani tek kelimeyle perişan etmekle kalmayıp onların sağlıklarına da zarar verecektir.

METABOLİZMA VE BESLENME BÖLÜMÜ; HASTALARI, LABORATUVARI VE POLİKLİNİĞİ İLE BİR BÜTÜNDÜR. AYRI OLMALARI DÜŞÜNÜLEMEZ.

Bunca mağduriyet ve zorluk içerisinde yaşayan tüm metabolizma bölümü aileleri olarak, laboratuvarımızın polikliniğimizin içinde kalmasını, fakülte yetkililerinin bu konu hakkında vermiş oldukları ve çocuklarımızın sağlığını yakından ilgilendiren bu kararlarını, geri dönüşü olmayan zararlar oluşmadan, çocuklarımız daha fazla zarar görüp mağdur edilmeden, tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Umuyoruz ki yöneticiler NADİR hastalıklara sahip, çoğu engelli olan yavrularımızı perişan etmeyecek, bu özel çocukların hırpalanmasına göz yummayacak, bizlerin bu haykırışlarına kulaklarını tıkamayacaklardır.

Lütfen imzalayarak desteğinizi esirgemeyin.

Bugün Kemal imzanı bekliyor!

Kemal Ergelen bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Cerrahpaşa Çocuk Metabolizma Laboratuvarının Taşınmasına DUR deyin!». Kemal ve imza atan diğer 2.838 kişiye katıl.