Kampanya Kapatıldı

Cennet çiftliği yok ettiler! Suçlular bulunsun

Bu kampanya 515 destekçiye ulaştı

Cennet çiftliği yok ettiler. Kemerburgaz'da bir ailenin baktığı çiftlikteki 2 köpeği zehirli etle öldürerek, 8 ineği kaçırdılar. Doğaya saygılı, büyük bir özveriyle baktıkları canlara bunu yapanların bulunmasını ve cezasını bulmasını istiyorum.

Sizlere Zeynep ablamın çiftliğinde bugün yaşanan dramı anlatmak ve bunun sorumlularının bulunması için destek olmanızı istiyorum.

Çiftlikle tanışmam 2 yıl öncesine dayanıyor. Endüstriyel ürünleri tüketmenin vicdanen beni çok mutsuz ettiği bir dönemde sütümü, yumurtamı alacağım yer arayışında iken karşılaştım onlarla. Küçücük cennet gibi bir yer, Zeynep abla eşi ve çocukları hep birlikte yaratmışlar burayı. İnekler, tavuklar, keçiler, köpekler var. Benim gibi doğayı ve hayvanları seven biri için adeta bir cennetti. Nerdeyse her hafta sonu gelir, bazen arkadaşlarımı getirir inekleri sever, çaylarını içer, biraz sohbet ettikten sonra sütümü alıp evime dönerdim. Buradaki hayvanlar o kadar özgür ve sevgiyle bakılıyor ki içim çok huzurlu olur, o sütten yaptığım yoğurdu yerken hep şükrederim, şükrederdim. O kadar samimi, iyi niyetli insanlardır ki inekleri hasta olunca uyuyamadığını dahi biliyorum. Çevredeki insanların bundan rahatsız olup, olur olmaz nedenlerle onları şikayet ettiklerini de.

Benim için bu küçük çiftlik çölde bulunmuş bir vaha gibiydi. Şehrin gürültüsünden, keşmekeşinden biraz olsun uzaklaşabildiğim yer. Bugün yine her hafta olduğu gibi oraya gittik ve acil bir işlerinin çıktığını gittiklerini düşündüm. Ortada kimsecikler yok, o canım hayvanlar yok. Sessiz, bomboş. Zeynep ablanın kardeşi oradaydı, ondan öğrendik olanları. Saatlerdir kendime gelemiyorum. Gece orada olmadıkları bir saatte iki kamyonla gelip 8 ineği kaçırmışlar, bunu yapabilmek için oradaki köpeklere zehirli et vererek öldürmüşler. Üstelik ineklerin biri hamileymiş ve doğurması bugün ya da yarın olacak kadar yakınmış. Onu da çalmışlar. Sabah geldiklerinde çocuklar köpeklerin kusmalarına, can çekişmelerine tanık olmuşlar. Çocuklardan biri oradaydı gittiğimizde, yüzü bembeyazdı. Onu öyle görmek canımı çok acıttı. Geçen hafta gittiğimde üç tane küçük danacık vardı, onları bırakmışlar geride, geldiğimde açlardı. Tarifsiz bir acı içindeyim. Bu kadar sistemli, bu kadar vicdansız bir kötülük nasıl olabilir? Kardeşi bir daha asla buralara gelmezler dedi aile için. Bu cennet yeri bir gecede nasıl yok edebilirler? Polislerin konuyla yeterince ilgilenmediğini, çevredeki komşuların da şaibeli olması mümkün olacak şekilde hiç bir şey duymadığını, bilmediğini söylediğini üzülerek öğrendim.

Zeynep ablanın iki çocuğu var, biri 11 yaşında diğeri 8. Sınıfta, sınava hazırlanıyor. Gittiğimde onlara okunacak kitaplar götürürdüm. Zeynep abla onları okutabilmek için 7 gün bu çiftliğe emek verirdi, eşi gündüz çalışır akşamları yardıma gelirdi. İnanın bana dünya tatlısı, dünya iyisi insanlardı. Başlarına böyle bir şeyin geldiğine inanmak istemiyorum. Olayın takipçisi olabilecek insanlarla aileye yalnız olmadıklarını hissettirebiliriz. Adaletin sağlanması için kamuoyu baskısı yaratabiliriz. Suçluların bir an önce bulunmasını ve cezasını bulmasını istiyorum.

Bugün ŞULE imzanı bekliyor!

ŞULE TÜRKMEN bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Cennet çiftliği yok ettiler! Suçlular bulunsun». ŞULE ve imza atan diğer 514 kişiye katıl.