Doğrulanmış başarı
Kampanyanın muhatabı: Casper Türkiye

Casper, yeni telefonunuzun cinsiyetçi reklam filmini yayından kaldırın ve tüm kadınlardan özür dileyin

Casper'ın yeni telefonunun reklam filmi, teknolojiden anlamayan kadın tipini kullanarak kadını aşağılıyor. Reklamdaki erkek, sevgilisi olan kadına telefonu ilk önce teknolojik terimlerle anlatıyor. Kadın anlamayınca önce sixpack sonra baklava ile analoji kurarak anlatmaya çalışıyor.

Bu reklam, kadınların mühendis olmasını tuhaf gören, kadınlarla teknolojiyi, bilim ve tekniği bağdaştıramayan insanların ne yazık ki hala bulunduğu bu modern çağda kadına yapılan ayrımcılığı destekliyor ve normalleştiriyor. Ayrıca reklam, teknoloji kadının ilgisini çekmez ama ilgisini erkek bedeniyle çekebilirsiniz göndermesi de içeriyor.

Ülkemizin lider bilgisayar markası Casper'dan, liderliğine yakışır davranmasını ve diğer markalara örnek olmasını istiyoruz.

Haydi Casper, doğruyu yaparak örnek ol ve bu cinsiyetçi reklam filmini yayından kaldır.

Bju kampanya şunlara teslim edildi:

Gülşah Güney bu kampanyayı tek bir imzayla başlattı ve 3.887 destekçisi ile başarıldı. Önem verdiğin bir şeyin değişmesi için bir kampanya başlat.

Bugün Gülşah imzanı bekliyor!

Gülşah Güney bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «.@casperturkiye Yeni telefonunuzun cinsiyetçi reklam filmini yayından kaldırın». Gülşah ve imza atan diğer 3.886 kişiye katıl.