Confirmed victory
Petitioning Casper Türkiye

Casper, yeni telefonunuzun cinsiyetçi reklam filmini yayından kaldırın ve tüm kadınlardan özür dileyin

Casper'ın yeni telefonunun reklam filmi, teknolojiden anlamayan kadın tipini kullanarak kadını aşağılıyor. Reklamdaki erkek, sevgilisi olan kadına telefonu ilk önce teknolojik terimlerle anlatıyor. Kadın anlamayınca önce sixpack sonra baklava ile analoji kurarak anlatmaya çalışıyor.

Bu reklam, kadınların mühendis olmasını tuhaf gören, kadınlarla teknolojiyi, bilim ve tekniği bağdaştıramayan insanların ne yazık ki hala bulunduğu bu modern çağda kadına yapılan ayrımcılığı destekliyor ve normalleştiriyor. Ayrıca reklam, teknoloji kadının ilgisini çekmez ama ilgisini erkek bedeniyle çekebilirsiniz göndermesi de içeriyor.

Ülkemizin lider bilgisayar markası Casper'dan, liderliğine yakışır davranmasını ve diğer markalara örnek olmasını istiyoruz.

Haydi Casper, doğruyu yaparak örnek ol ve bu cinsiyetçi reklam filmini yayından kaldır.

This petition was delivered to:

Gülşah Güney started this petition with a single signature, and won with 3,887 supporters. Start a petition to change something you care about.