Kampanya Kapatıldı

Haremlik Selamlık Metro Seferlerine Hayır!

Bu kampanya 18.840 destekçiye ulaştı

Bursa metro istasyonlarında başlatılan kadınlara öncelikli vagon uygulaması laik Türkiye Cumhuriyeti temellerine aykırılık teşkil etmekte olup kadın veya erkek olsun ayrımcılığa tabi tutulmaktadır. Kabul edilemeyecek bu uygulamanın bir an önce sonlanmasını ve modern toplumun gereklerinden olan kadın erkek ayrımı yapılmamasını talep ediyoruz. Arap ülkelerindekine benzer bu uygulamayı Bursa halkı olarak red ediyoruz.

Bir süre önce Bursa'da kadınlara pembe vagon için imza kampanyası başlatılmıştı.

Kadınları soyutlayan ve çağdışı bulunan talep sosyal medyada Bursalıların büyük tepkisini çekmişti.

Bursalılar BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy'u balık istifi ulaşıma son vermeye davet etmişti.

Bursa metrosunda kadın yolcular için ilk fiili uygulama ise başladı!

Bursa'da Bursaray istasyonundaki Otosansit durağında metronun girişlerine "bayan yolcularımıza öncelikli vagon" yazıları yerleştirildi.

Bursa'da kenti içi ulaşımında kullanılan hafif raylı sistemde kadınlara öncelik tanınacak vagon uygulamasına geçiliyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Şirketi Burulaş yetkilileri, vatandaşlardan büyükşehir belediyesine gelen talep üzerine uygulamaya başlanacağını belirterek, en son vagonda kadınlara öncelik tanınacağını, ancak erkeklerin de bu vagonlarda seyahat edebileceklerini açıkladı. Bununla ilgili önümüzdeki günlerde 40 istasyona yazı konulacağı kaydedildi.

"Bu bir başlangıç, bunu biliyoruz" diyen CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, uygulamaya tepki gösterdi.

Konuyla ilgili olarak bir video paylaşan Kayışoğlu, "Burası Bursa'nın Otosansit durağı metro istasyonu. Gördüğünüz gibi bayan yolcularımıza öncelikli vagon yazıyor burada. Bu bir deneme. Bu bir başlangıç. Bunu biliyoruz. Biz bu zihniyetin kadınların hiçbir sorununu bu anlayışla çözemeyeceğini biliyoruz. Kadınları toplumsal hayatın dışına iterek kadınların sorunlarını çözemezsiniz. Okuldan başlayarak, öğrencilerden başlayarak kadınları ayırarak kadın-erkek ayrımı yaparak kadınların hiçbir sorununu çözemeyeceğinizi bu toplumu bilinçlendiremeyeceğinizi bir daha buradan söylüyoruz, haykırıyoruz. Eğer kadınların sorunlarını çözmek istiyorsanız, ey yerel iktidar, ey genel iktidar önce bu yazılardan başlamayın. Önce eğitim sisteminden başlayın. Önce uzmanların söylediği gibi okullardan itibaren kızları, erkekleri birbirlerini kabul ettirerek aynı eğitim sistemi içerisinde bilinçlendirerek eğiterek başlayın. Kadının da erkek gibi yaşamın her alanında olması gerektiğini herkese kabul ettirerek başlayın. Yoksa kadınları böyle ayrıştırmaya başlayarak kadın-erkeği ayırarak, kadını eve tıkmaya çalışarak, kadını iş yaşamından koparmaya çalışarak, kadınların sorununu çözemez tam tersine daha da derinleştirirsiniz. Buradan Büyükşehir Belediye Başkanı'na sesleniyorum. Bunu buradan kaldıracaksınız. Bunun bir adım olduğunu biliyoruz. Bunun bir alıştırma olduğunu biliyoruz. Buradan başlayarak bütün her yere yaymaya çalışacağınızı biliyoruz. Buna izin vermeyeceğiz. Çünkü bu kadınların sorununu çözmez" ifadelerini kullandı.

Kaynak: BURSADA BUGÜN

Bugün Mustafa imzanı bekliyor!

Mustafa Yavaş bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Burulaş: Haremlik Selamlık Metro Seferlerine Hayır!». Mustafa ve imza atan diğer 18.839 kişiye katıl.