Boğa ve Deve Güreşleri Kaldırılsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Başta Aydın, Muğla, Manisa, Artvin, Rize olmak üzere birçok ilde düzenlenen boğa ve deve güreşi etkinlikleri 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununa göre yasal değildir. Hayvanlara gelecek herhangi bir zarar ihtimaliyle birlikte sadece eğlence amaçlı da olsa onları dövüşürken izlemek insani değerlere aykırı bir tutumdur.

Aydın Büyükşehir Belediyesi bunu desteklemek yerine engellemelidir!

Birçok konuda iyiliği, merhameti dile getiren insanların konu hayvanlara gelince onları değersizleştirmesi nasıl bir ironidir? Özellikle çocuklara hayvanları sevmeyi, onlara sahip çıkmayı öğretebilecekken neden sevgisiz büyümelerine göz yumalım?

İki yetişkin insanın ya da iki çocuğun dövüşünü izlemek nasıl ki vicdana ters ise hayvanların dövüşünü izlemek de vicdanı fazlasıyla rahatsız etmektedir. Böyle etkinlikler maalesef ki vicdandan yoksun olan, hayvanlara ve insanlara zarar veren antisosyal bireylerin yetişmesine neden olacaktır. Belediye ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü bunların yerine hayvan sevgisini ve onları korumayı aşılayan etkinlikler düzenlemelidir.

Gelenek haline gelen bu etkinlikten vazgeçelim ve Aydın'ın öncülük yapmasına destek olalım!

Bugün Nesteren imzanı bekliyor!

Nesteren Uygun bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Boğa ve Deve Güreşleri Kaldırılsın». Nesteren ve imza atan diğer 849 kişiye katıl.