Recuperar un teatre tancat durant 20 anys propietat de la Església a La Bisbal d'Empordà

Recuperar un teatre tancat durant 20 anys propietat de la Església a La Bisbal d'Empordà

Creada
7 de mayo de 2021
Dirigida a
Bisbat de Girona
Firmas: 445Próximo objetivo: 500
Apoyar ahora

Por qué es importante esta petición

Iniciada por El Foment Centre de Cultures

LA CULTURA NO ÉS UN PRIVILEGI, ÉS UN DRET I UN AGENT DE CANVI

Sota aquest principi bàsic, volem recuperar un nou Teatre El Foment, ideat com a Centre Cultural per a tothom. Un espai per apropar el cinema, el teatre, la música, la literatura i la cultura (en general) per la transformació social a la Bisbal d'Empordà i rodalies. Creiem que la cultura és tant transformadora com catalitzadora de cohesió, i per això, proposem recuperar un espai emblemàtic de la història cultural de la comarca i posar-lo al servei de la ciutadania, fent accessible la cultura a preus populars.

L'edifici d'El Foment, és propietat de la Església catòlica i porta gairebé vint anys tancat. Ells no volen cedir/llogar l'edifici. Així que per què no ens ajuntem per reobrir-lo i oferir un Centre Cívic al nostre poble?

Amb un cinema-teatre amb capacitat per a 150 persones, un espai de bar i una sala d'exposicions en molt bon estat, El Foment podria tornar a sacsejar la vida cultural i social de la capital baix-empordanesa en pocs mesos. Adaptant la proposta i l'espai a les necessitats del segle XXI, El Foment vol convertir-se de nou en un epicentre de l'agitació cultural bisbalenca, empordanesa i gironina per extensió, gràcies a l'acció d'un grup de joves formats en diferents disciplines que volen recuperar-lo per oferir una programació estable de cinema, teatre i activitats culturals de qualitat i amb preus populars, que serveixi alhora de motor pel diàleg intercultural i la trobada amb l'Altre.

   

 

 

Apoyar ahora
Firmas: 445Próximo objetivo: 500
Apoyar ahora

Destinatarios de la petición

  • Bisbat de Girona