Confirmed victory
Petitioning Birleşmiş Milletler and 1 other

Birleşmiş Milletler ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı: #BünyaminAygünSerbestBırakılsın

Milliyet gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün 27 Kasım günü Suriye'de görevi başındayken kaçırıldı. Bölgeden gelen bilgiler, gazeteci arkadaşımızın El Kaide bağlantılı unsurlar tarafından kaçırıldığını gösteriyor. Türkiye'nin iç gündeminde yaşananlar maalesef kamuoyu ilgisinin Bünyamin Aygün üzerinde toplanmasını engelliyor.

Ancak Bünyamin Aygün'ün 35 gündür Suriye'de tutsak olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Gazeteciler dünyanın her yerinde toplumu bilgilendirmek için kamu görevi yapmaktadır. Bünyamin Aygün de Suriye'de bu görevi ifa etmiştir. Başına gelenler sonrasına kamunun da kendini bilgllendirmek için savaş bölgesine giden Aygün'ü yalnız bırakmaması gerekmektedir. Keza Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı bir an önce devreye girerek serbest bırakılmasını sağlaması gerekir.

Bu süreçte sonuç alınması için elbette yalnız hükümetin ya da toplumun çaba sarf etmesi yeterli olmayacaktır. Gazeteciler de gazetecilik örgütleriyle birlikte sokağa çıkmalı ve meslektaşları Bünyamin Aygün'ün serbest bırakılması için yüksek sesle dünyaya çağrıda bulunmalılar.

Bünyamin Aygün'ün serbest bırakılması basın özgürlüğü açısından da önemli bir adım olacaktır.

This petition was delivered to:
  • Birleşmiş Milletler
  • Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı

hilmi hacaloğlu started this petition with a single signature, and won with 36,851 supporters. Start a petition to change something you care about.