Bireysel silahlanmaya karşı 1 MİLYON imza!..

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

Ülkemizde bireysel silahlanma her geçen gün artıyor!

Bireysel suçlarda 'ateşli silah' kullanımı korkutucu seviyelere çıkmış durumdadır. Ruhsatsız, kaçak, kayıp ve çalıntı silahlarla her gün masum insanlarımız hayatını kaybetmektedir.

Umut Vakfı'nın verilerine göre 2017 yılında bir önceki yıla göre %28, son üç yılda yaklaşık % 61 artışla 3.494 bireysel silahlı olay medyaya yansıdı. 2017 yılında yaşanan 3.494 bireysel silahlı olayda, 2187 kişi öldürülürken birçoğu ağır 3.529 kişi de yaralandı.

Yine Umut Vakfı'nın verilerine göre sadece geçtiğimiz yıl kadın cinayetlerinin yaklaşık yüzde 80’i ateşli silahlarla işlendi. 2017 yılında meydana gelen 371’i silahlı toplam 472 kadın cinayetinin bir kaçı beylik silahı olmak üzere 128’inde tabanca, 96’sında ise tüfek kullanıldı. Bu rakamların sadece medyaya yansıyan rakamlar olduğu ve Emniyet'in rakamlarının ne boyutlarda olduğunu kestirmek çok zor.

Ülkemiz bireysel silahlanmanın en kolay olduğu ülkelerden biri konumunda. Öyle ki, internetten bile hiçbir denetim olmaksızın silah satışı yapılabiliyor. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında internetten 'taksitle' alınan bir silahla, 17 yaşındaki Helin Palandöken acımasızca katledildi.

Tüm bu cinayetler artarken, TBMM'de bireysel silahlanmanın araştırılması için teklif edilen komisyon talebi, milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Her yıl ateşli silahlarla işlenen cinayetler artarken İçişleri Bakanlığı son olarak Mart ayında yayımladığı bir genelgeyle sivillere tanınan yıllık 200 mermi hakkını beş kat artırılarak 1000 adete çıkardı.

Bireysel silahlanmaya karşı dünya sessiz kalmıyor!

ABD'nin Florida Eyaleti'nde okulda yapılan silahlı saldırıda hayatını kaybeden 17 kişi için 24 Mart tarihinde Beyaz Saray'ın önünde 'bireysel silahlanma' ve silah lobisine karşı tam 1 milyon kişinin katıldığı eylem yapıldı.

Talebimiz çok açık ve net

Biz güvensiz, gelecek kaygısıyla, mutsuz bir ülkede yaşamak istemiyoruz.

Umuyor ve bekliyoruz ki, yaşanan şiddetin, cinayetlerin azaltılabilmesi için insanların silaha ulaşmaları zorlaştırılsın, her gün en az bir masum insanımızın canına mal olan bireysel silahlanmayı önleme konusunda acilen bir “komisyon” kurulsun ve bir an önce gerekli yasal düzenlemeler için somut çalışmalar yapılsın.

Bunun için sizlerden bu imza kampanyamıza destek vermenizi istiyoruz. Süre sonunda TBMM önünde imzalarımızı vermek üzere toplanıp bu sessiz çığlığımızı tüm Türkiye'ye hatta dünyaya duyurmayı planlıyoruz.

twitter'da #Silahlanmaya1MilyonKereHayır etiketiyle paylaştığınız videolarla kampanyamıza destek olabilirsiniz.

Bugün Mehmet imzanı bekliyor!

Mehmet TÜM bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Bireysel silahlanmaya karşı 1 MİLYON imza!..». Mehmet ve imza atan diğer 3.362 kişiye katıl.