Bir kentin sembolü olan ASIRLIK ÇINAR kuruyor, desteklerinizle kurtaralım.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Osmaniye'nin kuruluşuna yakın bir geçmişe sahip, kent hafızasında önemli hatıralar barındıran, yüzyılı aşkın sürede kent yaşayanlarının uğrak yeri olmuş Çınarlı Kahve'ye adını veren Koca Çınar bu bahar yeşil yapraklarını açamadı.

Yıllar önce yapılan uygulama ile Koca Çınar'ın altı ve çevresi tamamen beton ve benzeri malzemelerle örtüldü. Beton uygulama yapılırken, toprak zemin kireç ve çimento barındıran inşaat molozu ile doldurularak bir metre kadar yükseltildi. Yapılan uygulamaları ilk gününden beri birçok kent sakini eleştirdi ve dile getirdi ama, yapılandan geri durulmadı. Geçen zaman içinde korkulan oldu ve bu bahar Koca Çınar kış uykusundan uyanamadı.

Yapılan kontrollerde gövdenin yaş olduğu tesbit edildi. Tabanındaki betonun iki metre yarıçapında dairesel bir bölümü açıldı ve yarım metre kadar derine inilerek kireç+çimento+kum karışımı dolgunun bir kısmı kaldırıldı. Lakin betonla kaplı büyük bir alana hala dokunulmadı, zemindeki zararlı dolgu tamamıyla temizlenmedi. İvedilikle üniversitelerden uzman desteği alınarak bu işlemler yapılmaz ise Koca Çınar'ın canlanması mucizelere kalacak.

Koca Çınar için desteğinizi bekliyoruz.