Hande Kader'i unutanlar, ölüm yıldönümü yaklaşırken de hatırlamasın !!!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 75.000.

Hande Kader'i hatırlıyor musunuz?

Hande, çalıştığı caddede müşterisinin arabasına binip ortadan kaybedilmişti. Cesedi yakılmış bir şekilde bulunmuştu ve sonra hepimiz sokaklara dökülmüştük.

Hande için adalet demiştik. Failler bulunup yargılansınlar demiştik. Hande için diğer kadınlardan ne farkı var, neden Hande için kimse ses çıkarmıyor değince, insanlar bazı şeyleri sorgulamaya başlamışlardı ve herkes kendince ses çıkarmıştı.

Sonra Türkiye'nin gündemine oturur gibi olunca vekiller ve önemli yazarlar el atmaya başladılar.

Öyle bir yankı buldu ki, bu kaos karşısında sanırım insanlar Hande Kader cinayeti aydınlanacak diye düşünmüştür ve belki davasını takip eden avukatların bile olduğunu düşünmüşlerdir.

Kim ne derse desin, durum hala başladığı noktada ise Hande'nin bir avukatı yok demektir.

Tıpkı, çalıştığı caddede yine müşterisi tarafından defalarca şişlenen ve ölümden kıl payı dönen Gülşen gibi ...

Gülşen olayında; olay öncesi ve sonrası kamera görüntüleri, saldırganların eşgali vb. herşey ortada olmasına rağmen gelinen nokta fiyasko ...

Ve buna benzer bir çok trans kadın cinayeti de keza öyle ...

Hande Kader de, Özgecan Aslan ve Münevver Karabulut gibi Türkiye vatandaşı bir kadın ve her şeyden önce insan.

Hande, çalıştığı caddede müşterisinin arabasına binip ortadan kaybedildi. Cesedi yakılmış bir şekilde bulundu ve sonrasında bir sürü iddia ortaya atıldı. Her ne olursa olsun, Hande'nin katilleri birçok kişi ve bu olaya sessiz kalanlar da en az katiller kadar suçlu. Hande'nin trans kadın olması ve seks işçisi olmasından mı insanların bu kadar sessiz kalması?

Hala susuyorsunuz diyoruz, çünkü bu tarz katliamlar karşısındaki duruşları biliyoruz ve bunu Hande için de yapınız. Transfobi ya da orospufobinizden sıyrılın lütfen.

Susma suça ortak olma!

Susanların yanı sıra duyarlı insanlar da var. Duyarlı olmak sokakta bağırmayı gerektirmez.

Bu kampanyaya imza ile destek olmak bile bir sestir.

Bu kampanyanın muhatabı İçişleri Bakanlığı, İstanbul Valiliği, Emniyet Müdürlüğü ve Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı'dır.

Yukarıdaki kurumların bir şekilde bu cinayeti aydınlatıp ve suçlu ya da suçlara hakettikleri cezaları vereceklerine dair inancımız var.

Çünkü bu onların görevi ve bir an önce bu cinayetin aydınlatılması lazım.

Sen de bir imza ile sessiz kalmadığını göster bize.

........................

Trans Kadın Yakılarak Katledildi
İstanbul’da yaşayan trans kadın Hande Kader yaklaşık 1 hafta önce kayboldu. Arkadaşları ve sevgilisi kayıp ilanı verdi. Hande Kader’in yanmış cesedi Zekeriyaköy’de bulundu. Yaklaşık olarak 1 hafta önce çalıştığı Harbiye’den müşterisinin arabasına binen trans seks işçisi Hande Kader’den haber alınamıyordu. Arkadaşları ve sevgilisi polise kayıp ilanında bulundu. Kayıp ilanının ardından polisler arama çalışmalarına başladı. Arama çalışmaları sırasında Zekeriyaköy yakınlarında bir trans kadının yakılmış cesedi bulundu.Hande Kader’in sevgilisi D., gittiği morgta sevgilisinin vücudunda protezler olduğunu söyleyince yanmış cesedin Hande’ye ait olduğu tespit edildi.

Cesedin Hande’ye ait olduğunu kesinleştirmek için ailesine haber verildiğini ve defin işlemleri için de ailenin beklendiği belirtildi.

kaynak: http://www.pembehayat.org/haberler.php?id=1187

Söz konusu bir LGBTİ değil de başka biri olunca ana akım medyanın gündemi, haklı olarak ne kadar meşgul ettiğini hepimiz biliyoruz. Fakat aynı durumun bir trans kadın için de olmasını istiyoruz.

Ana akım medyanın ayaklanması ile bütün insanlar durumdan haberdar olur ve duyarlı kişiler çeşitli eylem biçimleri ile adaletin yerine gelmesi için ayaklanır. Türkiye'de adalet sisteminin, insanların cinsiyet kimlikleri ve cinsel yönelimlerine bakılmaksızın işlemesini istiyoruz.

Yaklaşık bir haftadır ortaya çıkan bu canilik karşısında insanlık hala sessiz ve bana dokunmayan yılan bin yaşasın modunda. Belki de gerçekten de haberdar değiller ama şimdi bunu okuyan sizler, öğrendiniz ve sessiz kalmayınız lütfen.

Türkiye'de cinsiyet kimliği ve cinsel yönelimi çoğu insan bir tercih olarak bilmektedir. Hayır bu bir tercih değildir, bizler de sizler gibi kimlik ve yönelimlerimizi seçemedik. Bu yanlış bilgi bile LGBTİ'lere yönelik işlenen suçlara karşı sessiz olmak için bir sebep olabilmektedir.

Yukarıdaki linkten insanların ne kadar duyarsız kaldığını görebilirsiniz.

Kısacası, ortada bir katliam var, bir insan yakılarak katledildi. Trans cinayetlerinin normalleştirilmesine göz yumma ve destek ol ...

Fail yada faillerin bir an önce tutuklanması ve gereken cezayı almaları için adalet sistemini harekete geçir.

Lütfen imzala ve yaygınlaştır !!!

Dayanışma ile...

Deniz Şapka/Bağımsız LGBTİ Hakları Aktivisti

Bugün Deniz imzanı bekliyor!

Deniz Şapka bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Bir kadın yakılarak öldürüldü #HandeKadereSesVer @adalet_bakanlik @bybekirbozdag». Deniz ve imza atan diğer 61.286 kişiye katıl.