Binlerce yıllık Priapos Antik Kentini harabe olmaktan kurtarın !

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 35.000.

Merhaba, Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Karabiga (Priapos) beldesinin içerisinde bulunan, tarihi 2400 yıl öncesine kadar dayanan Priapos Antik Kenti gün geçtikçe harabeye dönüyor. Onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış, onlarca tarihi savaşa tanıklık etmiş, dünyaca ünlü komutanların ayak bastığı bu kent günler geçtikçe belde halkının gözleri önünde yok oluyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yardımları ile yapılacak çalışmalar ve restorasyonlar neticesinde bu kent hak ettiği ilgiyi görebilir ve 2400 yıllık bir tarih toprağın altında çürümeye bırakılmaktan kurtarılabilir.

20 yılı aşkın süredir bu topraklarda bu kentin gün geçtikçe nasıl yok olduğuna, bu topraklarda yaşayan yaşlısı, genci herkes gibi tanık olan biriyim. Sizlerin imzaları ve katkıları ile bu kenti kurtarabilir ve tarihimize sahip çıkabiliriz.

Bugün Mert imzanı bekliyor!

Mert Acı bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Binlerce yıllık Priapos Antik Kentini harabe olmaktan kurtarın! @TCKulturTurizm». Mert ve imza atan diğer 25.225 kişiye katıl.