Bilkent Üniversitesi'nde Sömürüsüz/Vegan Yemek İstiyoruz

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Bilkent Üniversitesi Kafeteryaları'na Eylül 2014 itibariyle ana yemeğe vejetaryen yemek seçeneği eklenmiştir. Ancak, bu getirilmiş olan vejetaryen yemek alternatifi de kısa sürede tükenmekte ve çoğu zaman vegan/vejetaryen öğrenciler aç kalmaktadır. Vegan yaşam biçimi etik nedenlerden dolayı bütün hayvansal ürünleri tüketmeyi reddetmektedir. Bu yüzden de çoğu zaman vejetaryen alternatifte de ne yazık ki et harici diğer hayvansal ürünler olmakta ve vegan öğrenciler bunu da tüketememektedir. Vejetaryenler için alternatif yemek çıkması üniversitemiz adına güzel bir gelişme olsa da vegan öğrenciler için herhangi bir ayrı yemek çıkmamakla beraber, okuldaki yemekhane harici yerlerde fiyatlar standart bir öğrenci yaşamı için fazlaca pahalı olup aynı şekilde vegan/vejetaryen yemeklerin az miktarda olması hayatını hiçbir canlıyı sömürmeden yaşamaya çaba gösteren Bilkent Üniversitesi öğrencileri için büyük bir zorluk yaratmaktadır.  Bunun yanında bu talebimizin yerine getirilmesi dahilinde hayvansal ürünlere alerjisi olan veya sağlıksal nedenlerden dolayı hayvansal ürün tüketmek istemeyen insanlar için de büyük bir avantaj sağlanmış olacaktır. Hayvan ve diğer hayvansal ürünleri tüketmemeyi reddetmeyi bir tercihten ziyade etik bir yükümlülük olarak görmekle beraber, şu anda 13.000'den fazla öğrenciyi bünyesinde barındıran Bilkent Üniversitesi'nin vegan öğrencilerin de haklarını gözetmesini istiyor ve kafetaryada vegan menü çıkması talebinde bulunuyoruz.