Doğrulanmış başarı

Lütfen Caretta carettalara, Kum Zambaklarına, Yeşilöz'ümüze Kıymayın.

Bu kampanya 45.083 destekçi ile değişim yarattı!

Alanya Yeşilöz Sahili SİT alanı, Caretta carettaların büyüme yuvalama alanı ve nesli tehlike altında bir tür olan kum zambaklarının yaşam alanıdır. Lütfen kıymayın bu güzelliklere, deniz kaplumbağalarına kıymayın kum zambaklarına kıymayın, yeşilimize mavimize kıymayın cennet YEŞILÖZümüze kıymayın.

Buradaki Caretta Caretta ve kum zambaklarının çok acil desteğine ihtiyacı var.

Aytemizler Akaryakıt Dağıtım AŞ. bu bölgede deniz içindeki dolfeni yani akaryakıt boşaltım tesisini büyütmek için başvurdu ve Çevresel Etki Değerlendirmesi, tüm itirazlarımıza rağmen onaylandı. Bunun üzerine Yeşilöz Sakinleri olarak pes etmedik ve yürütmeyi durdurma davası açtık. Çok yakında bilirkişi keşfi yapılacak.

Bu süreçte sizlerin desteği çok önemli, lütfen kampanyayı imzalayıp paylaşın ve buradaki büyük tehdidi herkese duyurmamıza yardım edin.

Eğer bu tesis genişletirlirse denizimizi, deniz içindeki canlıları, sahilimizi, sahilimizdeki yaşayan canlıları ve Türkiye turizminin yüzde onunu karşılayan Alanya’yı kötü etkileyecek. Kısacası Çevreye olumsuz etkisi geri dönüştürülemez olacak.

Gelecekte mavilerimizin, carettalarımızın, kum zambaklarının, turizmin olmadığı Alanya istemiyoruz. Kum zambağı o kadar özel ve tehlike altında bir türdür ki, koparmanın cezası 60 bin TL’dir. Hal böyleyken bu bölgede bu tesise izin verilmesi anlaşılır bir şey değil.

Projenin derhal iptalini talep ediyoruz.

Cennet sahilimize lütfen dokunmayınız.

Bugün Güldane imzanı bekliyor!

Güldane Şahin bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Bilirkişi heyeti ÇED raporunun hatalarla dolu olduğunu belgeledi. Carettalara kıymayın. Petrol tesisini büyütmeyin. @csbgovtr @AytemizOfficial @avmustafakose @07ibrahimaydin @rafet_zeybek @feridun_bahsi @abdurrahmanbask @Kemalbulbull». Güldane ve imza atan diğer 45.082 kişiye katıl.