BİÇER ORMANI ÇÖPLÜK OLMAYACAK

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Doğaya ve insana saygısı olan herkese;

Köyümüzün, hasretini çektiğimiz yeşil memleketimizin, doğasına, havasına, suyuna, dağına ve taşına hiçbir şeyi değiştirmeyeceğimiz kadim topraklarımızın bu günler de üzerine katı atık depolama tesisi yapılması gibi bir durum söz konusu olmuştur.
Konuyu açmak gerekirse; Kumru Kaymakamlığının web sitesinden Biçer ormanına DOKAP( Doğu Karadeniz Kalkınma Projesi) tarafından Katı Atık Depolama Alanı yapılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına proje sunulduğu haberi paylaşılmıştır.
Böyle bir projenin köyümüzün öncelikle doğasını, suyunu, havasını bozacağını; daha sonra sükunetine, huzur ve sessiz yapısına darbe vuracağını belirtmek isteriz.
Yıllardır bir çok hizmetten mahrum kalmış Biçer'in ve yöresinin, Katı Atık Depolama tarzı bir projeyle çöplüğe dönüştürülmek istenmesi, doğal bitki örtüsüne zarar verilmesi düşünülemez. Unutulmamalıdır ki Böyle bir projeden evvela nasibini Ormanlarımız ve yeraltı sularımız alacak. Ormanlarımızı Karadenizin mirasıdır.
Böylesine kapsamlı bir projenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunulmadan evvel, köylünün bilgisine sunulmasını beklerdik, lakin köy halkı bilgilendirilmeden Bakanlığa sunulmasını şiddetle kınıyoruz.
Ayrıca, bu durumun yalnızca köyümüzü değil, ülkemizi gayet yakından ilgilendirdiği bilincini aktarmak isteriz.

Biçer'i yok olmaktan kurtarmak için sende katkıda bulun.

Kampanyayı imzala!

Bugün BİÇER SİVİL İNİSİYATİFİ imzanı bekliyor!

BİÇER SİVİL İNİSİYATİFİ bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «BİÇER ORMANI ÇÖPLÜK OLMAYACAK». BİÇER SİVİL İNİSİYATİFİ ve imza atan diğer 91 kişiye katıl.