Başarı

Bu kampanya 2.567 destekçi ile değişim yarattı!

11.06.2013 Kampanya güncellemesi:

Bezmi Alem Valide Sultan Camii Müezzini Fuat Yıldırım, camiye sığınmış olan direnişçiler ve doktorların Başbakan ve bazı medya organları tarafından iddia edildiğinin aksine orada içki içmediklerini, hiçbir saygısız davranışta bulunmadıklarını, buranın yoğun işleyen bir revir olarak kullanıldığını belirtmişti.

Bu beyanatları, Akşam Gazetesi, Yeni Şafak Gazetesi yazarı Süleyman Gündüz tarafından yayınlandı ve kamuoyu ile paylaşıldı. Buna rağmen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan halka seslenişlerinde, havalimanı konuşmalarında ve en son Meclis'te grubuna yaptığı konuşmada müezzinin yapmış olduğu açıklamalara ters düşen bilgiler yaymaya devam etmektedir.

Daha da önemlisi Bezmi Alem Valide Sultan Camii Müezzini Fuat Yıldırım mecburi yıllık izne gönderilmiştir. Başbakan müezzzinin zorla bu ifadeleri vermiş olduğunu iddia etmektedir. Müezzinin daha önceki açıklamalarının zorla alınmadığı son derece açıkken böyle bir iddia pek çok kişiye hakaret niteliğindedir.

Bu durum Diyanet İşleri Başkanlığı'nın güvenilirliği ve toplumun huzuru adına da ciddi sıkıntılar doğuracaktır. Müezzinin kariyeri ve güvenliği konusunda da ciddi endişelerimiz vardır.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın doğrunun ve haklının yanında durmasını ve Bezmi Alem Valide Sultan Camii müezzininin görevine iade edilmesini talep ediyorum.

04.06.2013 Kampanya Metni:

Genç yaşlı herkesi gururlandıran, yüreklerini birleştiren böylesine büyük ve eşsiz bir halk hareketinin kimseyi dışlamadığını hep birlikte izliyoruz. Direnişçilerin dini değerlere hakaret etmek veya camide saygısızlık etmek gibi bir amaçlarının olmadığına inanıyorum.

Dini değerlerine sahip çıkan direnişçilerin ve dinerişe dahil olmayan muhafazakar kişilerin aslında direnişçilerin camiye saygısızlık yapmadıklarını, bir zarar vermediklerini öğrenmeleri hepimizin huzuru için çok önemli. Bu anlamda toplumun önemli bir kesiminin bu direnişe katılma nedenlerine saygı duymaları sağlanabilir.

Bu birbirine ihtiyacı olan, birbirine saygı duyan Türkiye toplumunun asılsız ithamlarla yıpranmasını engelleyebilirsiniz. Bir din görevlisi olarak toplumun huzurunun ve güveninin sağlamak için bunun sizin önemli bir göreviniz olduğuna inanıyorum.

Bezmi Alem Valide Sultan Camii'nin imamından toplumu bu konuda bilgilendirerek huzura kavuşturmasını talep ediyorum.

Bugün Seyda Aylin imzanı bekliyor!

Seyda Aylin Gurses bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Bezmi Alem Camii Müezzini gorevine iade edilsin! @DIBMehmetGormez @DiyanetBasin #GeziParkı». Seyda Aylin ve imza atan diğer 2.566 kişiye katıl.