Beylikdüzü Belediyesi : Oyun Müzesi ve Oyun Programlama Eğitimi

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
Beylikdüzü Belediyesi ve tarafına Doğancan ÖZGÖKÇELER bu kampanyayı başlattı

Saygıdeğer Oyun Programcıları , Kültüre Değer Verenler ve Bu Proje Konusunda Meraklı Bayanlar ve Beyler ;

Biliyorsunuz günümüzde genç nesil basta olmak üzere çeşitli yaştan kişiyi içeren toplumumuz oyun sektörü ve oyun kültürü ile karşılaştı ve hayatının bir parçası oldu. Video oyunları insanlığın yüzyıllar boyunca sihir veya imkânsız dediği olaylara imkân sağlıyor. Sırf eğlence olsun diye yaşayan evrenler yaratıyor, oturduğumuz yerden dünyayı gezebiliyor ve gerçek dünyada asla var olamayacak varlıklara sanal ortamda can verebiliyoruz. Tabi bu sektörü en iyi özetleyen tanım “ oyun sektörü yaşayan romanlar ile sektörde yeni eserler çıkardı “ şeklinde tanındığı zaman olacaktır . Oyun sektörü her yaş kitlesine hitap eden bir sanat ve teknoloji çalışmasıdır . Bunu halkımız eğer anlayamazsa bu sektörün gerisinde kalacağız ve çok fazlapotansiyal kazanç ve birikim elimizden kayıp gidecektir .

Ama ailelerimiz gençlerin video oyunları karşısında tehlikede olup olmadığını merak etmesi ve oyun sektörünün potansiyelinden habersiz olması özellikle bizim milletimiz de bir sorun. Gençlerin kayda değer bir kısmının oyun sektörü genel kültür katan versiyonlarından yoksun veya habersiz olması sonucu kendilerine hiçbir şey katmayan ve basit olan online oyunlar yüzünden, internette faydalı araştırmalar yapmaktan veya arkadaşları ile dışarıda oynamaktan mağdur bırakması, halkımızda bu sektöre olan bakışı olumsuz etkileyen bir faktör. Eğer gençlere oyun sektörü hakkında tutarlı bilgi verilirse, aile ve çocuklara bu durum hakkında ders verilirse ve gençlere oyun programlama dersleri verilirse ülkemiz için yeni tasarımcılar, yazılımcılar, teknolojik yatırımlar, sağlıklı ve sanat konusunda daha yaratıcı bir toplumun şekillenmesine katkı sağlanır çünkü günümüzde önemli teknolojik ve sanatsal yatırım oyun sektörü ile doğru orantılı. Ayrıca genç yaşta oyun programlamaya başlayan gençlerin büyüdükleri zaman çok başarılı programcılar olduğu bir gerçek. Ve sağlıklı ve gerçekten onlara bir şeyler katan oyunlar oynadıkları veya bildikleri zaman Dünya genelinde olan genel kültür konularından habersiz olmaz ve bu sektörde “sağlıklı besleme” olarak bilinen oyun oynama sıklığından dolayı arkadaşları ile daha fazla vakit geçirebilirler.

Size sunacağım bu proje 3 aşamadan oluşuyor:

1)      Okullara ve Ailelere Sunum:

Okullardaki panolara asılacak bazı bu sektör ve onla bağlantılı afişler gerçekten kayda değer bir başarı sağlar. Ben bu konuda bazı araştırmalar ve afiş çalışmaları yapmıştım. Bu durumda sadece afişlerin basımını Belediye karşılayacak. Ayrıca yapılacak sunumlarda bu projeye kesinlikle destek verebilirim.

Furry Karakter Tasarımı Yapımı  , Game Maker Studio Yazılımında Üst Düzey Programlama Bilgim , Phyton Dilinde Orta Düzey Bilgim , 3D  Modelleme Bilgim , Nintendo ve Çeşitli Yan Konuda Araştırma Çalışmam , Reklam Tasarım Belgem , ChatBot YapayZekası Bilgim , SketchFab ,Kadir Has Üniversitesi GAMER Kulübü ve Game Jam Yarışmasına Katılmışlığım gibi tecrübelerim var.

Bu sayede video oyunları olumsuzluklara değil, gelişmeye sebep olmasını garantilemiş olacak ve bu Beylikdüzündeki kayda değer bir sorunun çözümüne neden olacağına inanıyorum.

2)      GAME MAKER STUDİO 1.8 Programı Eğitimi:

Yazılım eğitimi ve Oyun Yapımı kursları çeşitli yaştan kişinin ilgisini çekeceğini düşünüyorum ve haftada 2 saat olmak üzere 5-10 hafta gibi bir sürede katılımcılarını profesyonel tasarım, oyun yapımcısı olmasını yanında programlamaya başarılı bir giriş yapmış olacaklar.

İstanbul Belediyesi gibi çeşitli kurum genelde Unity3D programını derslerinde kullanıyor ama bu program öğrenmesi zor ve başarılı projeler yapılması pek kolay değil. Hele programlama bilmiyorsanız işiniz daha zor ( C++ veya Java gibi )

Ama Game Maker Programı üzerine bir kurs açarsanız 7’den 70 herkes bu programa katılabilir ve kurs bittiği zaman kendi programlarını yapmış olurlar. Ayrıca bu kursu açan ilk belediye olmanın prestiji büyük bir başarı olacaktır.

Game Maker Stüdyo’nun Full Sürümü 30-90 Dolar arasında değişiyor ama ben Game Maker Stüdyo’da Yazılım Geliştiricilerinden olduğum için elimde bu program var ve kursa katılan herkese ve eğitim platformlarına bu programı ve Temel Oyun Yapma Kiti’ni yükleyebilirim. Ayrıca oyun yapımı üzerine olan birikimim ve önceki aşamada saydığım donanımım işe yarayacağını düşünüyorum. Yani ortalama 3000 Dolar civarında bir kayıptan kurtulup aynı şeyle bir başarı kazanmayı düşünmenizi isterim.Buna ekstra olarak Belediyenin katkısı ile geliştirilen projelere destek ile yeni kazançların önü açılabilir.

Bu derslerin potansiyel programı, ücreti veya ücretsiz olması ve fazla olmayan ders parasını konuşmak sterseniz bunu yüz yüze ve danışmanlarınız ile daha verimli konuşabiliriz ama potansiyeli çok fazla.

3)       Oyun Müzesine Farklı bir Bakış:

Bundan 3 yıl kadar önce belediye ile  görüştüğümüzden beri aklımda bazı planlar oluşturdum ve olabildiğince gerçekçi mümkün hale getirdim. Âmâ önceliğimiz ölmekte olan çocukluk oyunları değil, günümüzdeki toplumu yakalayamayan ve aslında her gün gördükleri şeylerden habersiz olan bireylerin popüler kültüre katkısı olan ve ülkemizin gelişmesi için iyi bir yatırım olan oyun sektörü hakkında bilgilenmesi.Belediye Binasının giriş katındaki geniş boş oda veya Cahit Zarif oğlu lisesinin önündeki boş arazi kadar küçük bir alan ile erkesin görmek isteyeceği ve bu sektör hakkında bilgi alabileceği bir müzemiz olabilir ve Bu proje Türkiye’de ilk olur. Almanya’da ortalama bahsettiğim büyüklükte ve benim aklımdaki projeden daha basit olan ” Oyun Müzesi “ ‘ni görmek için ülkemizden giden sayısı hiç az olmayan bir kitle var yani anlayacağınız bu ciddi bir proje . Yaşam Vadisinde bu proje için yeterli boş arazi var ve bu proje belediyenin çoğu işinden çok ama çok daha az bir bütçe gerektiriyor .

Özellikle Bu yıl 8 yılın ardından tekrar ülkemize dönen Nintendo dahil çeşitli konsol sisteminin eski ve yeni sürümlerinin denenebilmesi, oyunlarının ve özel ürünlerin sergilenip tanıtılması  gençlerin Belediye için ( her  kesimden ) pozitif dönüş almasında neden olacaktır. Bunun yanında sanata meraklı olan ve resim öğretmenliği yapan gönüllülerin katkıları için müze için gereken bazı modeller yapılması müzenin daha ilginç olmasının yanında el işi projelerinizde gelişmesine neden olacaktır. Bir taş ile iki kuş vurmak diye tanımlayabiliriz. Beylikdüzünün artan popülaritesine katkısıda olacaktır .Merak etmeyin çok fazla olmayacak. Bu müzede Skyrim sersindeki evsanevi şavasçı  Dragonborn veya StarFox serisindeki güzel anatomik mavi tilki bayan Krystal populer kültüre ilham veren çeşitli ikonun sergilenmesi hem yeni programcılara ilham verir hemde genelkültür konusunda halkın gidebileceği bir alan olur . Ayrıca buranın bir kısmı amatör oyun yapımcılarının projelerini yapmaları için özel alanlar şağlayarak güzel işler çıkarılmasına katkı sağlanmış olur .

‘’ Beylikdüzünün Herkesten Farklı ve Önder Bir Belediye olmasını ve Toplumumuzun  Teknolojiyi Faydalı Kullanmasını İstiyor musunuz ? ‘’

Doğancan Özgökçeler    dogancanoz301@gmail.com 05422065199

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.