Ben senin eril dilini kabul etmeyeceğim, sen eril #DİLİNİDÜZELT!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.
5.000 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın yerel basında yer bulma ihtimali artar.
Milli Eğitim Bakanlığı ve tarafına Liseli Feminist Dalga bu kampanyayı başlattı

Bizler Liseli Feminist Dalga ve tüm liseli feministler olarak eril ve cinsiyetçi dilini, okuduğumuz, izlediğimiz her yapım ve yayına sokmaya çalışan tüm kurum, kuruluş ve yayıncılıkları boykot etme kararı almış bulunmaktayız.

#DİLİNİDÜZELT kampanyasını başlatmamızın sebebi bizleri tek tipleştiren, yönelimlerimize, fikirlerimize ve var oluşumuza saygı göstermeyen; bizleri zorbalıkla sindirmeye çalışan eril eğitim sistemidir.

Eğitim sistemin parçası olan yayın organlarında ise tek tip yayıncılıkların test ve konu anlatım kitaplarında ve MEB'in ders kitaplarında ikili cinsiyet sistemi, kadın ve LGBTİQ+ düşmanlığının temeline dayanan eril metinler ve sorulardır.

Ders kitaplarında: “İnsan fıtratı gereği karşı cinsiyle birlikte yaşamaya muhtaçtır. Bunun dışındaki bir hayat insana saadet ve huzur vermekten uzaktır” gibi homofobik söylemlere yer veriliyor.

MEB ve niteliksiz eğitiminin getirisi sonucundan mahkum edildiğimiz kaynak kitaplarda ise bu eril devam ediyor. Fokus yayınları, Oxford yayınları, Hız ve Renk yayınları gibi birçok kaynak kitapta karşılaştığımız eril ve heteronormatif dile karşı susmuyoruz ve ifşa etmeye devam ediyoruz.

İfşa ettiğimiz yayınlar arasında da "erkeğin rolü, kadının rolü", "kızlar oğlanlara değil, arabasına aşık olur" gibi heteronormatif ve cinsiyetçi söylem oldukça yaygın durumda.

Bizler biliyoruz ki eril dil yok edilmeden toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanamayacak, ikili cinsiyet sistemi varlığını koruyacak, LGBTİQ+fobi ve kadın düşmanlığı devam edecek. Bizler liseli feministler olarak eril dile sahip yayınları boykot ettiğimiz gibi onları dillerini değiştirmeye davet ediyoruz.

Şimdi bu kampanyayı okuyorsan, eğer sen de bu kadın düşmanı ve LGBTİ+fobik dile karşı harekete geçmek istiyorsan #DİLİNİDÜZELT kampanyasına imza atabilir, eril ve cinsiyetçi dilin kullanıldığını gördüğün tüm yayınları bizlerle beraber boykot edebilir, paylaşabilirsin.

Son olarak ise tüm yayınlara başlattığımız #DİLİNİDÜZELT kampanyasına karşılık eril dillerini düzeltmeme koşulunda takınacağımız tavrı Duygu Asena'nın şu sözüyle anlatmak isteriz: "Dostluk da, saygı da eşitlikle olur, anlamıyor musunuz? Eşitliğin olmadığı yerde ikisi de yok."
#DİLİNİDÜZELT
Liseli Feminist Dalga

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.