Doğrulanmış başarı

Haksızlığa Son Verin: Erteleme Değil, Çözüm İstiyoruz!

Bu kampanya 18.406 destekçi ile değişim yarattı!

Türkiye’nin son 20 yılına damgasını vuran Müslüman-laik çatışması eksenine oturtulmuş siyasetin en büyük mağdurları hep kadınlar oldu.

Ülkemizin en önemli meselelerinden birisi kadınların konumunun güçlendirilmesi ve toplumsal hayatın her alanına katılması iken başı örtülü ve başı açık kadınlar arasında ayrım yaratmaya yönelik söylem ve uygulamalar, en büyük zararı yine bu hattın her iki tarafındaki kadınlara verdi.

Bizler, başı örtülü kadınlara yönelik eşitsizlik yaratan her türlü uygulamaya karşı çıkıyoruz. Başörtülü kadınların kamu hizmetlerinde görev alma, başta milletvekilliği olmak üzere merkezi ve yerel yönetimlere seçilme haklarının önündeki her türlü yasal ve yasal olmayan engelin ortadan kaldırılmasını talep ediyoruz. Hizmet alan – hizmet veren ayrımı yapmıyoruz. Yapılmasını reddediyoruz.

Emek piyasasında başörtülü kadınlara yönelik örtük ayrımcılığa son verilmesini istiyoruz. Bu tür eşitsizliklerin, esas meselemiz olan kadına karşı ayrımcılıkla mücadelenin önünde de bir engel olduğuna inanıyoruz.

Bu nedenle, başta iktidar partisi olmak üzere, TBMM içindeki ve dışındaki tüm siyasi partileri başörtülü kadınların haklarından yararlanmalarını engelleyen yasal mevzuatın değiştirilmesi için acilen, ön koşulsuz harekete geçmeye çağırıyoruz.

İlk İmzacılar

Zehra Kafkaslı
Zeynep Gürcanlı
Zozan Özgökçe

Bugün Çözüm imzanı bekliyor!

Çözüm İstiyoruz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Beşir Atalay: Haksızlığa Son Verin: Erteleme Değil, Çözüm İstiyoruz!». Çözüm ve imza atan diğer 18.405 kişiye katıl.