Petition Closed
Petitioning Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar and 2 others

Beşiktaş'ta Kitap Okuyan Çocuklar Oyun Kitaplığı açılmasını istiyoruz!

Kitap Okuyan Çocuklar Projesi olarak Beşiktaş ilçesinde Beşiktaş Belediyesi bünyesinde bir çocuk kütüphanesinin açılmasını talep etmekteyiz.  Sayın Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar'dan Beşiktaş ilçesinde interaktif ve aktif bir öğrenme merkezi olacak Kitap Okuyan Çocuklar Oyun Kitaplığı kurulmasını talep ediyoruz. Beşiktaş'ta çocuklar oyun oynayıp, kitap okuyabileceği, mahalledeki arkadaşlarıyla sosyalleşip, birlikte zaman geçirebileceği bir yer yok. Zaman geleceğe, çocuklara yatırım yapma zamanıdır.

Kitap Okuyan Çocuklar Platformu nedir ve kimlerden oluşur?

Türkiye’nin her yerinden çocuğa kütüphane alışkanlığını kazandırmak; kitap ve okuma sevgisi aşılamak isteyen; özellikle hava şartlarının çocuklara uygun olmadığı zamanlarda kütüphaneleri aktif kullanarak çocukların eğlenerek öğrendiği, ailelerin birbirleriyle sosyalleşerek uyumlu toplumsal bağlar oluşturacağı oyun kitaplıkların yerelleştirilmesi ve yaygınlaştırılması hedefiyle biraraya gelen aileler topluluğuyuz. 2014 yılında ilk Oyun Kitaplığımızı Kadıköy Belediyesi bünyesinde Özgürlük Park'ında, ikincisini Mersin Mezitli Belediyesi bünyesinde açtık. Hali hazırda Şişli'de Oyun Kitaplığı açılması için hazırlıklar sürmekte. Bunun dışında birçok Kitap Okuyan Çocuklar gönüllüleri farklı illerde oyun kitaplığı açılması için çalışmalar sürdürmekte.

Amacımız Türkiye’nin her yerinde, yerel belediyeler bünyesinde 0-6 ve 6-12 yaş gruplarına hitap edecek şekilde düzenlenmiş oyun kitaplığı oluşturulması.

Gelişmiş ülkelerde kadınlar hamileliklerinin sonlarına doğru ‘aile merkezi’, ‘toplum merkezi’ ya da ‘oyun merkezi’ adları verilen; içlerinde kütüphane, oyun yeri, çocuklar için mini sahnesi olan mekanlara gidiyorlar; muhitlerindeki diğer aileler ve çocuklarla tanışıp; bir çocuğun hayatlarının merkezine girmesiyle meydana gelen değişimi yardımlaşma ve birbirine destek olma yoluyla kolayca göğüslüyorlar.

Maalesef, Türkiye’de aileler çocuklarıyla birlikte apartman dairelerine sıkışmış durumdalar, asosyal olarak yetişiyorlar ve psikolojik açıdan zorlu dönemler geçiriyorlar. Hava şartlarının olumsuz olduğu aylardaysa da parklara bile gidilemediği için bir nevi ev hapsi yaşıyorlar. Halbuki çocuklarla yaşam, ne aile ne de çocuk açısından yıpratıcı olmalı; aksine hayata paylaşarak ve sosyalleşerek güzellikler katmalı.

Çocuk kütüphanelerinin çocukların deney yaparak, dokunarak, keşfederek, sanatla içiçe öğrenmelerini destekleyen; belediyenin uzman psikologlarının çocuk gelişimi üzerine aileleri bilgilendirdiği; ailelerin birbirleriyle sosyalleştiği mekanlar olması arzumuz.

Çoğunluğu genç nüfustan oluşan ülkemizin yarınlarının gelişimine büyük katkı sağlayacak ve okul öncesi eğitimdeki büyük bir boşluğu dolduracak bu projeye destek vereceğinize olan inancımız tam.  Bu vesileyle sizden imzanızı atarak Beşiktaş ilçesinde bahsettiğimiz özelliklerde bir oyun kitaplığının açılması talebini Beşiktaş Belediyesi'ne iletmenizi rica ediyoruz.

This petition was delivered to:
  • Beşiktaş Belediye Başkanı
    Murat Hazinedar
  • Kültür İşleri Müdürü
    Mürvet Günday
  • @MHazinedar

Kitap Okuyan Çocuklar started this petition with a single signature, and now has 983 supporters. Start a petition today to change something you care about.

Not sure you want to sign? Your signature matters!