Beşikdüzü’nde köpekleri zehirleyenler cezalandırılsın! - Kampanyayı imzala

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na aykırı olarak Beşikdüzü Belediyesi görevlileri tarafından, sokaklarda yaşam savaşı veren köpekler zehirlenerek katledilmektedir. Yüzyıllardır duyarlılık, hoşgörü ve merhamet duygularının damgasını vurduğu ülkemiz, ne yazık ki uzun zamandır çevre-doğa-hayvan katliamına sebep olmaktadır. Ekolojik Denge unsuru olan, hayvanlarımız,s adece insan refahı düşünülerek, bilinçsiz vatandaş şikayeti sonucu ve yerel belediyelerimizin oy kaygısıyla, hunharca katledilmektedirler. Besi zincirinin önemi göz ardı edilmektedir. Yüzyıllardır öldürmek çözüm olmamıştır. Yönetimlerin ve kişilerin hem ahlaki hem de yasal görevleri, bu hayvanları rehabilite ederek (kısırlaştırıp, aşılayıp ve numaratör vasıtası ile küpeleyerek) alındığı yerde yaşamasını sağlamaktır. Beşikdüzü Belediyesi başkanlığının ( kanunlara riayeti ile örnek olması gereken kurum (!) ) söz konusu yasaya rağmen yapılan bu uygulama ile hiçbir anlamda uymadığı apaçık bir gerçektir.Hayvanların boş arazilerde hunharca katledildiği, insanlık onuruna yakışmayacak hareketlerle gerçekleştirilmeye çalışıldığı,kişilerin tanıklıkları ve resimlerle karşımızda durmaktadır. Yukarıda yazılanlar sadece birer iddia değil, fotoğraflanarak ispatlanmış gerçeklerdir. Aydınlık bir Türkiye’yi savunan belediyecilik ve yöneticilik zihniyeti bu değildir. 21.Yüzyılda kendini savunamayan hayvanların nasıl öldürüldüğünü görerek büyük bir üzüntü yaşamaktayız. Bu durum bizleri son derece şaşırtmakta, ürkütmekte,kendisinden başkasının yaşam hakkını savunmayan bir zihniyetin, kabul edilemez olduğunu göstermektedir. Konunun tarafımızca ne kadar önemsendiğini anlamanız için bu konunun tüm yazılı ve görsel medya organlarına duyurulacağını,faks, e-posta ve yazılı dilekçe şeklinde gerekli kurumlara iletileceğini bildiririz. Sorumlu bir belediyecilik anlayışının gerek insanların gerekse de sorumluluk sahanız içerisinde yaşayan diğer canlıların mutlu, huzurlu ve en önemlisi temel hak ve özgürlüklerini kısıtlamadan yaşamalarını sağlamak olduğunu sizler bu ülkeyi yöneten insanlar olarak sanırım bizlerden daha iyi bilmektesinizdir. Unutmayalım ki Dünya Yalnız Bizim Değil.

Yukarıda açıklanan nedenlerle, bu suça karışmış tüm ilgililer hakkında gereğinin yapılmasına, şüpheli Beşikdüzü Belediyesi hakkında soruşturma açılmasına, birden fazla yasa maddesi ihlal edildiğinden cezaların içtimaının da dikkate alınarak sayın mahkemeye dava açılarak ivedilikle soruşturmaya başlanılmasını talep ederim. 4982 Bilgi Edinme ve 3071 Dilekçe Hakkının Kullanılmasına dair yasalar gereği tarafıma bilgi verilmesini arz ederim.07.01.2017

Bugün Ayşenur imzanı bekliyor!

Ayşenur Başar bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Beşikdüzü’nde köpekleri zehirleyenler cezalandırılsın!». Ayşenur ve imza atan diğer 1.632 kişiye katıl.